Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ζωντανεύει ξανά ο εφιάλτης με τους δραπέτες των Τρικάλων - Οι Αλβανοί άφησαν ελεύθερο έναν επικίνδυνο συνεργάτη του φονιά Μάριον Κόλα

Ζωντανεύει ξανά ο εφιάλτης με τους δραπέτες των Τρικάλων - Οι Αλβανοί άφησαν ελεύθερο έναν επικίνδυνο συνεργάτη του φονιά Μάριον Κόλα- Ο δραπέτης των φυλακών Τρικάλων, Σούλαχ Φάτος, κυκλοφορεί ελεύθερος
- Συναγερμός στις ελληνικές αρχές για τον 31χρονο συνεργάτη του Μάριον Κόλα
- Είχε διαπράξει 27 ληστείες σε Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα και άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας


Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές από τη στιγμή που πληροφορήθηκαν ότι η αλβανική αστυνομία άφησε ελεύθερο τον Σούλαχ Φάτος.

Πρόκειται για έναν...
επικίνδυνο δραπέτη των φυλακών Τρικάλων και πολύ στενό συνεργάτη του Μάριον Κόλα. Ο 31χρονος είχε αποδράσει μαζί με τον Κόλα, τον Ίλιρ Κούπα και άλλους σκληρούς Αλβανούς ποινικούς στις 22 Μαρτίου του 2013.

Ένα χρόνο μετα, στις 2 Μαρτίου 2014, ο Φάτος συνελήφθη σε μπλόκο κοντά στα Τίρανα. Τότε διέμενε στην Κέρκυρα και μάλιστα είχε διαπράξει 27 ληστείες στο νησί των Φαιάκων, την Ηγουμενίτσα και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Οι ελληνικές αρχές τον αναζητούσαν και μάλιστα είχαν στείλει σχετικό έγγραφο στις αλβανικές αρχές. Η αναζήτηση του δραπέτη σταμάτησε όταν στις αρχές Μαρτίου οι Αεπικίνδυνου δραπέτη στο «μπλόκο» των Τιράνων.

Μάλιστα, κλιμάκιο Ελλήνων αξιωματικών μετέβη στα Τίρανα και τον ανέκριναν για την απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων.

Ωστόσο, το δικονομικό σύστημα της Αλβανίας δεν εκδίδει ανθρώπους που έχουν διαπράξει αδίκημα σε άλλη χώρα, εκτός της Αλβανίας, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος.

Αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών μίλησε στο NewsIt τονίζοντας πως ο Φάτος δεν έχει λόγο να έρθει στην Ελλάδα, καθώς είναι καταζητούμενος, ενώ αυτό δεν συμβαίνει στη χώρα του.



Ποιος ήταν ο Μάριον Κόλα
To όνομα του κακοποιού Μάριον Κόλα, ο οποίος έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια άγριας συμπλοκής με την ΕΛ.ΑΣ. στα βουνά του Σουλίου, ακούστηκε για πρώτη φορά στην αστυνομία τη δεκαετία του '90.

Πριν περάσει στη βαριά παρανομία εργαζόταν ως βοσκός και έκανε διάφορες αγροτικές δουλειές στη χώρα μας. O Μάριον Κόλα είχε δολοφονήσει δύο συγχωριανούς του, με τους οποίους είχε οικογενειακές διαφορές. Λόγω αυτών, βρισκόταν στο στόχαστρο αιματηρής βεντέτας που κρατάει από γενιά σε γενιά και δεν επέστρεφε για αυτό στην Αλβανία.

Στις 24 Νοεμβρίου 2009 δραπέτευσε μέσα από το Αστυνομικό Τμήμα της Θήβας, κατά τη μεταγωγή του από τις φυλακές Γρεβενών στον ανακριτή Θηβών.

Λίγο αργότερα, παρέα με το συνεργό του ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 26 χρόνων και 10 μηνών και ο οποίος το Νοέμβριο του 2009 λίγο πριν δραπετεύσει ο Κόλα είχε πάρει άδεια από τις φυλακές και δεν ξαναγύρισε ποτέ, άρχισαν πάλι τις ληστείες. Οι περισσότερες από αυτές ήταν αιματηρές, με τους δύο δραπέτες να μην διστάζουν να ανοίξουν πυρ κατά των αστυνομικών που τους καταδίωκαν.

Ο Μάριον Κόλα μαζί με τους συνεργούς του έκτοτε φέρονται να βρίσκονται πίσω από περίπου 14 ληστείες.  Κατά τη διάρκειά τους δεν δίσταζαν να ανοίγουν πυρ εναντίον των υπαλλήλων των τραπεζών ή των εταιρειών που επιχειρούσαν να ληστέψουν.

 Τον Ιανουάριο του 2010 κατά τη διάρκεια συμπλοκής με δυνάμεις της αστυνομίας, ύστερα από τη ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας στην Κόρινθο, έριξαν τόσες φορές εναντίον του περιπολικού με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να τυλιχτεί στις φλόγες.

Οταν λίγο αργότερα συνελήφθη για τις ληστείες τραπεζών και την αιματηρή συμπλοκή στο Βύρωνα, φέρεται να είχε πει στους αστυνομικούς που του περνούσαν τις χειροπέδες: "Είναι η πρώτα και τελευταία φορά που με πιάνετε. Την επόμενη φορά ή θα σας σκοτώσω ή θα με σκοτώσετε".

Ο Μάριον Κόλα μαζί με 10 ακόμη βαρυποινίτες συγκρατούμενους του κατάφεραν να αποδράσουν στις 22 Μαρτίου 2013 από τις φυλακές Τρικάλων τραυματίζοντας, μάλιστα, δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Από την απόδρασή του και μετά σκότωσε την 25χρονη Κατερίνα στα Ισθμια, όταν μια σφαίρα εξοστρακίστηκε στην άσφαλτο και την χτύπησε την ώρα που οδηγούσε. Εκείνη την ώρα οι δραπέτες προσπαθούσαν να διαφύγουν της αστυνομίας που τους καταδίωκε ύστερα από μια ληστεία στα Ίσθμια.

Λίγο αργότερα από το όπλο του Μάριον Κόλα έπεσε νεκρός ένας 36χρονος αστυνομικός στο Δίστομο, όταν βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους αδίστακτους κακοποιούς.

Τα ξημερώματα της 21ης Ιουλίου 2013 ο Μαριόν Κόλα έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών, ύστερα από άγρια συμπλοκή, στα βουνά του Σουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου