Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Αξιοποιείστε τα παλιά σας καλλυντικά

Αξιοποιείστε τα παλιά σας καλλυντικάΈξι χρήσιμα tips

Βαρεθήκατε κάποια από τα καλλυντικά σας, δεν τα χρησιμοποιείτε και είστε έτοιμη να τα πετάξετε; Ξανασκεφτείτε το! Μπορεί να σας φανούν πολύ χρήσιμα για να δημιουργήστε νέα καλλυντικά με νέες αποχρώσεις που θα σας αρέσουν και θα σας χρησιμεύσουν περισσότερο.

1. Φτιάξτε μια νέα απόχρωση κραγιόν από τα παλιά σας

Έχετε πολλά κραγιόν τα οποία...
δεν φοράτε πλέον, γιατί δεν σας αρέσουν, έχουν βγει από τη μόδα ή πολύ απλά είναι στο τελείωμα τους και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε; Κανένα πρόβλημα, αναμείξτε τα και φτιάξτε μια ολοκαίνουργια απόχρωση για τα χείλη σας.

2. Έσπασε η πούδρα σας; Μετατρέψτε την σε mousse foundation

Αναμείξτε απλά τη σκόνη της πούδρας με λίγη από την ενυδατική κρέμα προσώπου και το νέο σας καλλυντικό είναι έτοιμο για χρήση.

3. Τελείωσε η μάσκαρα σας; Εκμεταλλευτείτε το βουρτσάκι της

Αφού το πλύνετε πολύ καλά, με τον τρόπο που πλένετε και τα πινέλα του μακιγιάζ σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε είτε για να στρώνετε τα φρύδια σας είτε για τη νέα μάσκαρα που θα αγοράσετε, αφού η μπογιά που περιέχουν τα δοχεία της μάσκαρας είναι ίδια σε όλες τις εταιρείες, αυτό που αλλάζει και την κάνει ξεχωριστή είναι το βουρτσάκι της. Πλύντε το λοιπόν πολύ καλά, αγοράστε μια οικονομική μάσκαρα και απλώστε την με το παλιό σας βουρτσάκι.

4. Το ρουζ έγινε σκόνη, μετατρέψτε το σε υγρό ρουζ

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αναμείξετε τη σκόνη του με λίγη βαζελίνη, που έχετε πρώτα ζεστάνει ελαφρώς σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, έτσι ώστε να δημιουργήσετε μια ομοιόμορφη πάστα και να το χρησιμοποιήσετε ως υγρό ρουζ. Επίσης, αν πρόκειται για ένα ρουζ σε μπρονζέ απόχρωση, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και ως makeup σώματος για το καλοκαίρι.

5. Αξιοποιήστε τις παλιές σας σκιές για να φτιάξετε υγρό eyeliner ή την απόχρωση του μανό που επιθυμείτε

Για να φτιάξετε το eyeliner, απλά ρίξτε στην επιφάνεια της παλιάς σκιάς λίγο καθαρό οινόπνευμα και ξύστε την ελαφρά μέχρι να αφαιρέσετε το πάνω μέρος της. Στη συνέχεια, κάθε φορά που θα θέλετε να την χρησιμοποιήσετε, θα βουτάτε ένα λεπτό πινέλο eyeliner σε νερό και μετά μέσα στην σκιά και θα το ανακατεύετε. Αν χρειαστεί, επαναλάβετε την διαδικασία.

Όσον αφορά το βερνίκι, απλά ρίξτε την απόχρωση της σκιάς που επιθυμείτε σε ένα βαζάκι με διάφανο βερνίκι και ανακατέψτε το πολύ καλά. Αν θέλετε βέβαια μπορείτε να το κάνετε και με κάποιο χρωματιστό μανό για να του αλλάξετε το χρώμα.

6. Αλλάξτε απόχρωση στα βερνίκια σας

Αν βαρεθήκατε τα χρώματα που έχετε και θέλετε να τα ανανεώσετε, κάντε μίξεις με τα παλιά σας μανό και δημιουργήστε νέες αποχρώσεις.

Πηγή: beautetinkyriaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου