Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Ποιός είναι ο νέος Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς

Οι εκλογείς ανέδειξαν νέο Δήμαρχο Χίου τον Μαν. Βουρνού και μάλιστα με επιβλητικό ποσοστό που ξεπερνά το 60% και με διαφορά 6.000 ψήφων, από το Πολύδωρο Λαμπρινούδη !

Ποιος είναι όμως ο Μαν. Βουρνούς:

Ο Μανώλης Βουρνούς γεννήθηκε στη Χίο το 1972. Είναι το τέταρτο από τα πέντε παιδιά του Μιχάλη και της Ευαγγελίας Βουρνού.

Είναι παντρεμένος με...
την αρχιτέκτονα Κατερίνα Μανωλιάδη και έχουν δύο παιδιά.

Το 1996 αποφοίτησε από τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ, ενώ το 2000, με υποτροφία του ΙΚΥ, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην αποκατάσταση μνημείων (MA in Conservation. Historic Buildings) στο Πανεπιστήμιο του York αποφοιτώντας με διάκριση.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην αρχιτεκτονική της Χίου κατά την περίοδο της Γενουατοκρατίας και της Τουρκοκρατίας. Με δημοσιεύσεις του και συμμετοχές του σε συνέδρια έχει ασχοληθεί με θέματα όπως οι βίγλες και η οχυρωματική αρχιτεκτονική της Χίου, η εξέλιξη της μεταβυζαντινής ναοδομίας στη Χίο και η δημιουργία και εξέλιξη των οικισμών της Χίου.

Από το 1996 έως το 2003 εργάστηκε στην Αθήνα, ασχολούμενος κυρίως με μελέτες και επιβλέψεις αποκατάστασης κτηρίων και ένταξης νέας αρχιτεκτονικής σε ιστορικό περιβάλλον.

Από το 2004 κατοικεί μόνιμα στη Χίο και μαζί με τη σύζυγό του διατηρούν αρχιτεκτονικό γραφείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου