Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Υψηλές θερμοκρασίες με άπνοια σήμερα Πέμπτη 26/6 ο καιρός στη Χίο

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες με παροδικές νεφώσεις και μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική σε ολόκληρη τη χώρα, περιμένουμε σήμερα Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014. Το απόγευμα μεμονωμένες μπόρες θα εκδηλωθούν στην Ανατολική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 22 έως 39 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 24 έως 40 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 21 έως 38 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 22 έως 37 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη με τη μέγιστη στις Κυκλάδες να μην ξεπερνάει τους 33 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά μέτριοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα ανοιχτά νοτιοανατολικοί μέτριοι.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
31 έως 36 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με τοπική συννεφιά, με την θερμοκρασία στους 31 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

Για αύριο Παρασκευή 27/6, προβλέπεται συννεφιά, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε βελτίωση των καιρικών συνθηκών, με λίγα σύννεφα, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 27 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Αττική
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς.

Θεσσαλονίκη
Παροδικές νεφώσεις, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές το απόγευμα με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.
Άνεμοι: στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 19 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Το απόγευμα στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς κελσίου.

Παρασκευή 27-06-2014
Καιρός: στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.
Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση στα δυτικά και τα βόρεια αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Σάββατο 28-06-2014
Καιρός: στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος, τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση.

Κυριακή 29-06-2014
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 30-06-2014 και Τρίτη 01-07-2014
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου