Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Μυτιλήνη: Σήκωσε τα δίχτυα του και είδε αυτό το ψάρι - Τα έχασε όταν έμαθε σε τι περιπέτειες θα μπορούσε να μπει (Φωτό)!

Μυτιλήνη: Σήκωσε τα δίχτυα του και είδε αυτό το ψάρι - Τα έχασε όταν έμαθε σε τι περιπέτειες θα μπορούσε να μπει (Φωτό)!-Ο νεαρός ψαράς έγινε θέμα συζήτησης στο Πλωμάρι 
- Ο λόγος είναι το ψάρι που βλέπετε και ελάχιστοι γνωρίζουν...

Στη πρωινή του ψαριά, ένας νεαρός από το Πλωμάρι, έβγαλε το λαγοκέφαλο της φωτογραφίας από τα δίχτυα του. Το συγκεκριμένο ψάρι είναι επικίνδυνο, για τις τοξικές ουσίες (νευροτοξίνη, τετραδοτοξίνη) που φέρει και όχι μόνο.

Έχουν καταγραφεί επιθέσεις σε...
λουόμενους ενώ είναι ζημιογόνο διότι τρώει άλλα ψάρια, που είναι πιασμένα στα δίχτυα των ψαράδων. Στη χώρα μας τουλάχιστον δεν καταναλώνεται, λόγω των τοξικών ουσιών, αλλά σε χώρες της ανατολής θεωρείται εκλεκτός μεζές.

ΦΩΤΟ από plomarinews.gr
ΦΩΤΟ από plomarinews.gr

Οι σεφ που το καθαρίζουν, θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί, διότι ένα λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο για αυτούς που θα το καταναλώσουν. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί περιπτώσεις αλίευσης ή εμφάνισης λαγόψαρου ή λαγοκέφαλου, σε περιοχές όπως η Ιεράπετρα και η Χαλκιδική.

Ο λαγοκέφαλος είναι ψάρι που ζει κυρίως στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Μετά το 2003 εμφανίστηκε και στη Μεσόγειο, καθώς και στο Αιγαίο, ως λεσσεψιανός μετανάστης, μεταναστεύοντας δηλαδή από την Ερυθρά Θάλασσα μέσω της διώρυγας του Σουέζ στη Μεσόγειο.

Η κατανάλωσή του, χωρίς να απομακρυνθούν πριν το μαγείρεμα μέρη του που περιέχουν τη δηλητηριώδη τοξίνη τετραδοτοξίνη, μπορεί να επιφέρει αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση και ακόμη και θάνατο.
ΦΩΤΟ από plomarinews.gr
ΦΩΤΟ από plomarinews.gr

Πηγή: plomarinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου