Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Κακά τα μαντάτα - Από 1η Αυγούστου φτάνει ο φόρος ακινήτων - Οι καταληκτικές ημερομηνίες

Κακά τα μαντάτα - Από 1η Αυγούστου φτάνει ο φόρος ακινήτων - Οι καταληκτικές ημερομηνίες- Η ανακοίνωση αυτή σημαίνει πως μέχρι 31 Αυγούστου θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση
- Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει αποφασίσει σε πόσες δόσεις θα πληρωθεί ο φόρος ακινήτων
- Το σίγουρο είναι πως όλοι θα πρέπει να τον έχουν πληρώσει μέχρι το τέλος του 2014
- Καλούνται οι πολίτες να υποβάλλουν άμεσα το Ε9 μέχρι την Τετάρτη στις 11:00


Πολλοί ήταν εκείνοι που παρακαλούσαν το υπουργείο Οικονομικών να καθυστερήσει τις...
αποστολές των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για τον φόρο ακινήτων για να μπορέσουν χωρίς άγχος να απολαύσουν έστω και τις ολιγοήμερες διακοπές τους.

Αλλά τελικά αυτό δεν θα ισχύσει και πολλοί είναι εκείνοι που δεν αποκλείεται να μην καταφέρουν να φύγουν μόλις δουν τον φόρο ακινήτων, καθώς από 1ης Αυγούστου ξεκινά η ανάρτηση στο ΤΑΧΙS net των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) που σημαίνει ότι στις 31 Αυγούστου θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του φόρου.

Οριστικές αποφάσεις για τον αριθμό των δόσεων καταβολής του φόρου δεν έχουν ακόμη ληφθεί από το υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι να ολοκληρωθεί σε 5 δόσεις ως και το τέλος του έτους.

Το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους φορολογούμενους να σπεύσουν να υποβάλλουν τις δηλώσεις Ε9 μέχρι και την Τετάρτη 30 Ιουλίου, στις 11 πμ.

Το υπουργείο προειδοποιεί ότι μετά την προθεσμία αυτή δεν θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 για το έτος 2014. Προσωρινές δηλώσεις οι οποίες δεν θα οριστικοποιηθούν μέχρι τότε, θα διαγραφούν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων Ε9 θα δοθεί μετά την ολοκλήρωση των εκκαθαρίσεων Εν.Φ.Ι.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου