Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Καλός ο καιρός, στη Χίο σήμερα Τετάρτη 30/7

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και της Πίνδου, περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 22 έως 35 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 20 έως 35 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 23 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
28 έως 33 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με καθαρό ουρανό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 28 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Για αύριο Πέμπτη 31/7, ο καιρός θα είναι αίθριος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους ως 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με καθαρό ουρανό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 26 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νοτιοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Αττική
Ηλιοφάνεια και ζέστη, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν στα ανατολικά ορεινά τμήματα του νομού και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες πρόσκαιρες βροχές, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 βαθμούς

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: ασθενείς και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στις βορειότερες περιοχές και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: ασθενείς και βαθμιαία στο Ιόνιο νοτίων διευθύνσεων μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στη Θεσσαλία και πιθανώς στα υπόλοιπα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 36 και στο εσωτερικό κατά τόπους 37 βαθμούς κελσίου.
   
Πρόγνωση για αύριο
Καιρός: αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: στα δυτικά κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου