Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Η σωστή ποσότητα κρέμας σώματος για τέλειο δέρμα

Η σωστή ποσότητα κρέμας σώματος για τέλειο δέρμαΜυστικά ομορφιάς για βελούδινο αποτέλεσμα

Αν σκέφτεσαι πως το παν στην περιποίηση της επιδερμίδας σου είναι η κατάλληλη κρέμα, τότε ήρθε η ώρα να μάθεις πως και η σωστή ποσότητα της κρέμας παίζει τεράστιο ρόλο.

Παρακάτω θα βρεις ποια είναι η σωστή ποσότητα κρέμας που πρέπει να χρησιμοποιείς για βελούδινο δέρμα!

Γενικά:
ειδικά τώρα το καλοκαίρι η ενυδατική κρέμα είναι απαραίτητη (εννοείται για το πρόσωπο) αλλά φυσικά και για το σώμα σου. Ο ήλιος και το θαλασσινό αλάτι δεν αποκλείεται να κάνουν το δέρμα σου να δείχνει αφυδατωμένο.

Μετά το ντους φρόντισε πάντα να απλώνεις μια κρέμα στο δέρμα σου έτσι ώστε να ενυδατώνεις σε βάθος το δέρμα σου.

Δώσε μια έξτρα προσοχή στους αγκώνες και τα γόνατα που είναι τα «δύσκολα» σημεία του κορμιού σου.

Αν έχεις ξηρό δέρμα θέλεις μια ενυδατική με πλούσια ενυδατικά στοιχεία όπως είναι το έλαιο καρύδας που έχει πλούσια ενυδατική δράση. Η σωστή ποσότητα κρέμας είναι επίσης πολύ σημαντικό για τον λόγο αυτό διάβασε παρακάτω για να μάθεις την ιδανική ποσότητα για να έχεις πάντα σούπερ δέρμα!

Κρέμα σώματος: Ποσότητα ίση με 3 κάστανα! Γιατί τρία; Είναι απλό! Το ένα... κάστανο θα το χρησιμοποιήσεις για την ενυδάτωση του αριστερού ποδιού έως ψηλά στο γλουτό, το άλλο για το δεξί, και το τρίτο στο υπόλοιπο σώμα. Μπορείς να κάνεις ταυτόχρονα και ένα ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Η ίδια ποσότητα απαιτείται και για την αντικυτταριτιδική κρέμα, αλλά το μασάζ καλό είναι να γίνει με πιο έντονες κινήσεις).

Κρέμα απολέπισης σώματος: Ποσότητα ίση με 1 κουκούτσι από αβοκάντο. Εάν χρησιμοποιείς ένα συνηθισμένο προϊόν απολέπισης, η ιδανική ποσότητα για να καλύψεις ολόκληρο το σώμα σου είναι αυτή που χωράει στη χούφτα σου. Αν όμως έχει βάση το αλάτι ή τη ζάχαρη, πιθανώς θα χρειαστείς παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση θα ξέρεις ότι χρησιμοποιείς τη σωστή ποσότητα αν σου φτάσει για να τρίψεις όλο το σώμα σας μία φορά και παραπάνω από μία τα «προβληματικά» σημεία, δηλαδή γόνατα, φτέρνες, αγκώνες.

Κρέμα χεριών: Ποσότητα ίση με 2-4 μπιζέλια! Εδώ δεν χωράνε... τσιγκουνιές, αφού τα χέρια είναι το πιο εκτεθειμένο σημείο του σώματος. Το πρωί χρησιμοποίησε κάποιο προϊόν που να περιέχει αντηλιακό δείκτη και γλυκερίνη, ώστε να προστατευτούν από τον ήλιο και τις ακραίες θερμοκρασίες. Το ιδανικό θα ήταν να επαναλαμβάνεις την εφαρμογή κρέμας κάθε φορά που πλένεις τα χέρια σου, ενώ θα πρέπει να είναι και η τελευταία σου κίνηση πριν πέσεις για ύπνο, επιμένοντας ιδιαίτερα στην περιοχή των νυχιών και των παρανυχίδων.

Πηγή: womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου