Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Καλοκαιρινή προστασία για τα μαλλιά σας μόνο

Καλοκαιρινή προστασία για τα μαλλιά σας μόνοΣυμβουλές περιποίησης για τις διακοπές

Η πολλή ζέστη, η υγρασία, το θαλασσινό νερό, το χλώριο και ο ήλιος είναι λόγοι όπου το καλοκαίρι επιβάλλεται να φροντίζουμε περισσότερο τα μαλλιά μας, ιδιαίτερα αν είναι βαμμένα.

Ο ήλιος και το αλάτι στεγνώνουν την τρίχα, ενώ αν τα μαλλιά είναι βαμμένα την ξεθωριάζουν, λένε οι ειδικοί.

Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές για να διατηρήσετε πλούσια και λαμπερά τα μαλλιά σας καθ' όλη τη διάρκεια των διακοπών:


Οδηγίες προστασίας μαλλιών


•Απλώστε ειδικό αντηλιακό στα μαλλιά πριν πάτε στη θάλασσα, για να τα προστατέψετε από τον ήλιο και από το ξεθώριασμα, αν είναι βαμμένα.

•Χρησιμοποιήστε κάποιο απαλό σαμπουάν, αλλά όχι πολύ συχνά. Προτιμήστε στο καθημερινό λούσιμο να τα ξεπλένετε με δροσερό νερό και να απλώνετε λίγη μαλακτική κρέμα.

•Πριν από το κολύμπι, βρέξτε τα μαλλιά με νερό βρύσης για να τα μουσκέψετε, έτσι ώστε να μην απορροφήσουν πολύ αλάτι από τη θάλασσα ή χλώριο από την πισίνα. Ένα παχύρρευστο κοντίσιονερ μπορεί να προσφέρει ακόμα περισσότερη προστασία.

•Μετά το κολύμπι, ξεπλύνετε αμέσως τα μαλλιά. Είτε τα λούσετε είτε όχι, χρησιμοποιήστε ένα παχύρρευστο κοντίσιονερ.

•Αποφύγετε το σεσουάρ τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς μπορεί να ξηράνει τα μαλλιά υπερβολικά. Μετά το λούσιμο, σκουπίστε τα μαλλιά καλά με μία πετσέτα και αφήστε τα να στεγνώσουν με τον αέρα. Αν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε σεσουάρ ή «σίδερο» ισιώματος, καλύψτε πρώτα τα μαλλιά με μία ειδική μάσκα που θα τα προστατέψει από τη θερμότητα.

•Μην τα φορμάρετε πολύ το καλοκαίρι, γιατί οι τρίχες χάνουν τα φυσικά τους έλαια και «σπάνε» πιο εύκολα.

•Χρησιμοποιείτε δύο φορές την εβδομάδα μία καλή μάσκα πρωτεΐνης ή κάποιο άλλο προϊόν βαθιάς ενυδάτωσης της τρίχας.

•Προτιμήστε προϊόντα με συστατικά που θρέφουν την τρίχα, όπως έλαια τσαγιού, βούτυρο καριτέ και εκχυλίσματα καρότου, τα οποία κάνουν καλό και στο δέρμα του κεφαλιού.

Πηγή: filenades.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου