Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Βάσεις 2014: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση - Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις μετεγγραφές

Βάσεις 2014: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση - Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις μετεγγραφέςΆρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.

Τι πρέπει να γνωρίαζουν φοιτητές για τις μετεγγραφές.Λίγες μόλις ώρες απέμειναν για να λήξει και η αγωνία για τους χιλιάδες υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παδείας, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη αναμένετε να έχουν ανακοινωθεί οι βάσεις εισαγωγής στην...
τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι διαδικασίες που θα τηρήσουν οι φοιτητές, όπως και τα δικαιολογητικά που θα χρειαστούν για την μετεγγραφή του θα ρυθμιστούν με υπουργική απόφαση η οποία θα εκδοθεί μετά την ανακοίνωση των βάσεων.
Το υπουργείο Παιδείας θα ορίσει στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ τις ημερομηνίες ελέγχου, ενώ υπάρξει προς τις Γενικές Συνελεύσεις των τμημάτων χρονικό όριο ολοκλήρωσης διαδικασιών για να μην χάσουν οι φοιτητές το πρώτο εξάμηνο των σπουδών.

Τα δικαιολογητικά των μετεγγραφών

Πέρσι οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών έγιναν από 11 μέχρι και 27 Σεπτεμβρίου, ενώ οι ημερομηνίες για τις φετινές εγγραφές δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.
Τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι πρωτοτείς στο τμήμα που πέτυχαν είναι τα εξής:
Αίτηση για εγγραφή.
Τίτλος απόλυσης: απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών.
Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Τέσσερις φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.
Εκτός των παραπάνω, και μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ - ΟΜΑ_Α Β΄ (90% και 10%) υποβάλλουν και νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης (ΔΕΝ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΠΟΤΕ Η ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ).
Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι εισαχθέντες μπορούν να απευθύνονται στις Γραμματείες των οικείων σχολών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου