Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Τέλος στο μυστήριο με την 49χρονη και την πιθανότητα νεκροφάνειας - Τι υποστηρίζουν όλοι οι ιατροδικαστές: "Δεν θα μπορούσε να φωνάζει, ήταν νεκρή"

Τέλος στο μυστήριο με την 49χρονη και την πιθανότητα νεκροφάνειας - Τι υποστηρίζουν όλοι οι ιατροδικαστές: `Δεν θα μπορούσε να φωνάζει, ήταν νεκρή`- Στη διαδικασία της νεκροψίας στο πτώμα της 49χρονης συμμετείχαν 5 ιατροδικαστές, δύο από την οικογένεια
- Ο ιατροδικαστής της οικογένειας δήλωσε πως δεν θα μπορούσε να φωνάζει μέσα από το φέρετρο
- Και οι 5 ιατροδικαστές συμφώνησαν πως δεν βρήκαν ίχνος ασφυκτικού συμπτώματος στο πτώμα
- Και η διευθύντρια του ΕΚΑΒ απέκλεισε το ενδεχόμενο νεκροφάνειας


Λύνεται σιγά σιγά το μυστήριο που ανατρίχιασε κυριολεκτικά το πανελλήνιο, όταν υπήρξαν καταγγελίες ότι έθαψαν ζωντανή μία 49χρονη γυναίκα στο νεκροταφείο της Περαίας Θεσσαλονίκης.

Το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε...
νεκροψία στο πτώμα της 49χρονης γυναίκας από 5 ιατροδικαστές, δύο από την οικογένεια, έναν της Πολιτείας και δύο του Ιατρικού Διαβαλκανικού, από όπου εκδόθηκε το πιστοποιητικό θανάτου.


Ένας εκ των ιατροδικαστών της οικογένειας, ο Ματθαίος Τσούγκας μιλώντας τηλεφωνικά στο NewsIt απέκλεισε κάθε πιθανότητα η γυναίκα να θάφτηκε ζωντανή και να μίλησε μέσα από το φέρετρο ή να κουνήθηκε.

Όπως σημειώνει ο κ. Τσούγκας "δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο ένα εκατομμύριο να υπήρξε νεκροφάνεια. Δεν θα μπορούσε ένας άνθρωπος που έχει θαφτεί και έχει βαμβάκι στο στόμα, να μπορεί να μιλήσει και να φωνάζει. Επισημαίνει μάλιστα πως δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση ασφυξία, κάτι για το οποίο συμφωνούν όλοι οι ιατροδικαστές.

Νωρίτερα, το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης είχε εκδώσει ιατρικό ανακοινωθέν στο οποίο αναφέρεται ότι στις 25/9/2014 και ώρα 6.31 π.μ. διαπιστώθηκε από τον ειδικό γιατρό ο κλινικός θάνατος της Κ.Δ.Ζ., η οποία ήταν σε τελικό στάδιο καρκίνου. Ο θάνατος διαπιστώθηκε με κλινική εξέταση και επιβεβαιώθηκε από το ηλεκτροκαρδιογράφημα. "Το καρδιογράφημα κατέστησε βεβαία τη διακοπή λειτουργίας της ως άνω ασθενούς" καταλήγει το ιατρικό ανακοινωθέν.

Στην ίδια γραμμή και η διευθύντρια του ΕΚΑΒ, η οποία είπε ότι το ασθενοφόρο έφτασε στο νεκροταφείο από την Περαία λίγα λεπτά μετά την κλήση που δέχτηκε το 100 όπου καταγγέλθηκε ότι ακούγονται φωνές από τον τάφο που καλούσαν βοήθεια.

"Όταν έφτασε το ασθενοφόρο δεν είχε καν ολοκληρωθεί η ταφή, ο νεκροθάφτης έριχνε ακόμη τα χώματα. Αφού έγινε η εκταφή, έγινε καρδιογράφημα και διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα είναι νεκρή.
Σε λίγη ώρα έφτασα και εγώ και είδα ότι το πτώμα ήταν σε νεκρική ακαμψία.

Η νεκρική ακαμψία δεν μπορεί να επέλθει σε 10 λεπτά. Δεν είναι δυνατόν πριν από λίγη ώρα να φώναζε βοήθεια και εμείς να τη βρίσκουμε σε νεκρική ακαμψία. Τα μάτια της νεκρής ήταν ανοιχτά αλλά γι' αυτό μπορεί να δώσει εξήγηση ο ιατροδικαστής. Για το στόμα της δεν μπορώ να πω ότι ήταν ανοιχτό, ήταν χαλαρό" πρόσθεσε η κ. Ματσικούδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου