Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Δημόσιο: πλήρης ανατροπή στους μισθούς – Υπό δοκιμή και με όρους ιδιωτικού τομέα οι νέοι εργαζόμενοι

Δημόσιο: πλήρης ανατροπή στους μισθούς – Υπό δοκιμή και με όρους ιδιωτικού τομέα οι νέοι εργαζόμενοι- Το δημόσιο θα κάνει προσλήψεις με μισθούς από 586 ευρώ το μήνα
- Καμία πρόσληψη δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα
- Οι εργαζόμενοι θα περνούν δοκιμαστική περίοδο
- Στα δύο η κυβέρνηση για τις νέες απαιτήσεις της τρόικας


Το σχέδιο δεν είναι νέο, η τρόικα έχει ζητήσει εκτός απ' την κατάργηση της έννοιας της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και την κατάργηση μιας σειράς επιδομάτων και...
“μπόνους” που δικαιούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι (παρά τις περικοπές) έναντι των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα.

Έτσι έπεσε ξανά στο τραπέζι, με πολύ πιο συγκεκριμένο τρόπο αυτή τη φορά, το θέμα πρόσληψης των νέων υπαλλήλων με όρους ιδιωτικού τομέα.

Αποδοχές κάτω από το μισθολόγιο του δημοσίου

Η πρώτη βασική διαφορά που θα έχουν οι νεοπροσλαμβανόμενοι στο δημόσιο θα είναι μισθολογική.
Η πρόσληψή τους θα γίνεται με όρους ιδιωτικού τομέα και έτσι θα ακολουθείται και το αντίστοιχο μισθολόγιο.
Έτσι για έναν νέο εργαζόμενο του δημοσίου που ανήκει στην κατηγορία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ο μισθός θα είναι 586 ευρώ το μήνα.
Αντίστοιχα για έναν εργαζόμενο με απολυτήριο λυκείου ο μισθός θα διαμορφώνεται στα 619 ευρώ και για έναν πτυχιούχο ΑΕΙ ή ΤΕΙ ο μισθός θα είναι από 749 ως 787 ευρώ το μήνα.

Χωρίς μονιμότητα οι νέοι
Η πρόσληψη στο δημόσιο δεν θα είναι μόνιμη. Για δύο χρόνια ο εργαζόμενος θα περνάει από αξιολόγηση και θα είναι ταυτόχρονα υπό μαθητεία και υπό δοκιμή.
Στο τέλος της διετίας το δημόσιο θα μπορεί να αντικαθιστά τον υπάλληλο με άλλον.
Στην περίπτωση που ο υπάλληλος κριθεί κατάλληλος τότε θα μονιμοποιείται και θα λαμβάνει και μισθό που προβλέπετε από το σχετικό μισθολόγιο.

Το σχέδιο παρουσιάστηκε από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διαρρέεται ότι αντέδρασαν έντονα, όμως όλα δείχνουν ότι μάλλον είναι από τις απαιτήσεις της τρόικας στις οποίες η κυβέρνηση προτίθεται να υποχωρήσει προκειμένου να αποφύγει άλλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου