Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Όταν το σεξ είναι γρήγορο...Καλό ή κακό για την υγεία

Όταν το σεξ είναι γρήγορο...Καλό ή κακό για την υγείαΟ σύγχρονος τρόπος ζωής και οι αυξημένες υποχρεώσεις αναγκάζουν πολλά ζευγάρια να κάνουν... ''περικοπές'' στις ερωτικές τους περιπτύξεις.


Πλέον το σεξ δεν έχει διάρκεια αλλά γίνεται γρήγορα, χωρίς προκαταρκτικά και σχεδόν πάντα προγραμματισμένα.

Εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής και των αυξημένων υποχρεώσεων, πλέον οι ερωτικές επαφές δεν έχουν διάρκεια αλλά τείνουν να γίνουν fast με ώρα έναρξης και ώρα λήξης .

Οι απόψεις των ειδικών επιστημόνων διίστανται για το κατά πόσο ωφελεί ή βλάπτει την υγεία:



Από τη μια οι ένθερμοι οπαδοί του, που το αναδεικνύουν σαν την πιο σημαντική σεξουαλική επιστροφή στις ρίζες μας και από την άλλη, εκείνοι που το καταψηφίζουν υποστηρίζοντας πως το γρήγορο σεξ, όταν γίνεται τρόπος ζωής, βλάπτει σοβαρά την σεξουαλική υγεία.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Sexual Health Network έδειξε ότι όταν το σεξ γίνεται μετά από μια κουραστική ημέρα,έχοντας διάρκεια μόλις πέντε λεπτών, προκαλεί στους μεν άνδρες προβλήματα στύσης, πρόωρη ή καθυστερημένη εκσπερμάτιση και στις γυναίκες έλλειψη ερωτικής επιθυμίας και οργασμού

Χαλαρώνει από το στρες

Αλλά από την άλλη οι υποστηρικτές του σε μελέτη που δημοσίευσαν στην ιατρική επιθεωρηση Canadian Journal of Human Sexuality τεκμηρίωσαν ότι ακόμη κι αν κρατάει λίγο, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό.

Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα αποτελεί το γεγονός πως μειώνει το άγχος της επίδοσης στο σεξ. Έτσι οι... γρήγοροι δεν έχουν κανένα λόγο να δικαιολογηθούν στην σύντροφο τους.

Η ίδια μελέτη απέδειξε ότι μπορεί η σεξουαλική επιθυμία να μειώνεται με τον καιρό αλλά το γρήγορο σεξ καταφέρνει να διατηρεί τη σεξουαλικότητα στα ζευγάρια.

Καταλήγοντας οι ερευνητές αναφέρουν ότι χάρη στην ευελιξία που προσφέρει το γρήγορο σεξ, λύνει τα χέρια των απανταχού εραστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου