Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Συννεφιασμένος ο καιρός σήμερα Δευτέρα 27/10 στη Χίο

Παροδικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, που θα είναι περισσότερες στο Αιγαίο, την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, περιμένουμε σήμερα Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 11 έως 16 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 9 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 13 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς με εξαίρεση το Κεντρικό Ιόνιο όπου θα πνέουν ανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αρκετά συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στη Χίο σήμερα Δευτέρα 27/10, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
14 έως 17 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 4 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αρκετές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 14 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βορειοανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Για αύριο Τρίτη 28/10, ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους έντασης 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία στους 15 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Αττική
Συννεφιά με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι στο Σαρωνικό και ισχυροί στο Νότιο Ευβοϊκό.

Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι μέτριοι με βαθμιαία εξασθένηση.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινόμενων
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινόμενων
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 14 έως 17 βαθμούς κελσίου


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινόμενων από τα δυτικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις στις ορεινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης μέχρι το μεσημέρι
Άνεμοι: στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 και μέχρι το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 7 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες
Άνεμοι: ανατολικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 9 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και κυρίως στις βορειότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 9 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου