Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Συννεφιά πάνω από τη Χίο σήμερα Τετάρτη 29/10

Άστατο καιρό σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με τοπικές βροχές κατά περιόδους, σποραδικές καταιγίδες κυρίως πάνω από τις θάλασσες και τα νότια ηπειρωτικά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014. Τα φαινόμενα στην ανατολική και νότια χώρα καθώς και στο Αιγαίο θα είναι πιθανόν τοπικά έντονα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου οι θερμοκρασίες θα είναι κατά 4 βαθμούς χαμηλότερες, από 9 έως 17 στη Δυτική Ελλάδα, από 8 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 20 στη Νότια Ελλάδα, από 12 έως 17 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, από 12 έως 19 στο Βόρειο Αιγαίο, από 15 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα και από 15 έως 24 βαθμούς στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, και τοπικά στα βορειοανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στα νοτιότερα πελάγη θα επικρατήσουν μέτριοι και τοπικά ισχυροί άνεμοι δυτικών διευθύνσεων. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά από τις μεσημεριανές ώρες θα αρχίσουν να εξασθενούν και να στρέφονται σε βόρειους σχεδόν μέτριους έως μέτριους 4 με 5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Συννεφιά προβλέπεται για την Χίο σήμερα Τετάρτη 29/10, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
16 έως 18 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με συννεφιασμένο ουρανό, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 17 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. 

Αττική
Αστατο καιρό με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους και πιθανότητα για πρόσκαιρα έντονα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι κατά τόπους μέτριοι 5 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά περιόδους, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι 2 με 4 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα νοτιά οπού από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 και το πρωί τοπικά 6 μποφόρ και στα νοτιά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στην Κρήτη (κυρίως τη δυτική) θα είναι τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινα. Πιθανοτητα σποραδικών καταιγίδων στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές.
Άνεμοι: στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: στην Ηπειρο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στο Ιόνιο (νοτιότερα τη Κερκύρας) και τη δυτική Πελοπόννησο θα είναι τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ. Λίγα χιονιά θα πέσουν στις πιο ορεινές περιοχές.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νοτιά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Οι καταιγίδες πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρές στη νοτιά Πελοπόννησο και την περιοχή των Κυθήρων. Εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Πέμπτη 30-10-2014
Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και νότια, οι οποίες στις Σποράδες, την Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο ενδέχεται να είναι
Πρόσκαιρα ισχυρές.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: σε μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

Παρασκευή 31-10-2014 και Σάββατο 01-11-2014
Καιρός: στα βορειοδυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χωρά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια. Το Σάββατο τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: σε μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

Κυριακή 02-11-2014 και Δευτέρα 03-11-2014
Καιρός: στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασια: σε μικρή άνοδο στα δυτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου