Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Προσλήψεις αναπληρωτών ειδικής αγωγής την Παρασκευή

Προσλήψεις αναπληρωτών ειδικής αγωγής την ΠαρασκευήΠερίπου 400 πιστώσεις έχουν απομείνει για την Παράλληλη Στήριξη


Νέες προσλήψεις αναπληρωτών αναμένονται την Παρασκευή. Σύμφωνα με ενημερωτικό του αιρετού και εκ νέου υποψηφίου για το ΚΥΣΠΕ, κ. Παληγιάννη θα προσληφθούν 99 αναπληρωτές δάσκαλοι ειδικής αγωγής για τις ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης.

Το εν λόγω πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και στην ουσία βρίσκεται...
στον αέρα καθώς τα αιτήματα είναι πολυάριθμα και οι προσλήψεις των αναπληρωτών δεν επαρκούν για την κάλυψή τους. Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του ΣΕΕΠΕΑ-ΣΤΕΛΛΑ κ. Βούγιας, δήλωσε ότι γονείς-κηδεμόνες έχουν καταθέσει περίπου 5.500 αιτήσεις για παράλληλη στήριξη στα παιδιά τους. Το Υπουργείο διαθέτει συνολικά 1.700 πιστώσεις και σύμφωνα με τον κ. Παληγιάννη έχουν απομείνει άλλες 400 πιστώσεις που θα διατεθούν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Στην Αθμια έχουν γίνει μέχρι στιγμής μόνο 829 προσλήψεις για την Παράλληλη Στήριξη ενώ στη Βθμια πραγματοποιήθηκαν 273 προσλήψεις αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου.

Θυμίζουμε ότι όσοι αναπληρωτές ΔΕ ΕΑΕ προσλαμβάνονται για την παράλληλη στήριξη είναι μειωμένου ωραρίου αποκλειστικά. Για τους εν λόγω εκπαιδευτικούς η σύμβαση πρόσληψής τους μπορεί να μετατραπεί σε πλήρους ωραρίου για να γίνει αυτό πρέπει να ισχύουν τα ακόλουθα:

1. Οι εκπαιδευτικοί να το έχουν δηλώσει στην αρχική τους αίτηση ότι επιθυμούν να προσληφθούν ως αναπληρωτές πλήρους ωραρίου.

2.
Να αφορά το ίδιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, την ίδια περιοχή και την ίδια βαθμίδα εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί ΔΕ ΕΑΕ και ΠΕ ΕΑΕ στην παράλληλη στήριξη εφόσον δεν καλύπτουν το ωράριό τους παρέχουν συμπληρωματικά υπηρεσίες ως ακολούθως κατά σειρά προτεραιότητας:

1. Παράλληλη στήριξη και σε άλλους μαθητές με αναπηρίες στην ίδια Διεύθυνση.

2. Ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές με αναπηρίες στην ίδια ή και σε άλλη σχολική μονάδα.

3.
Υπηρεσίες ΚΕΔΔΥ για τις ειδικότητες που προβλέπεται.

Σε περίπτωση που μια σύμβαση εκπαιδευτικού μετατραπεί από μειωμένου ωραρίου σε πλήρους ωραρίου οι Διευθυντές Εκπαίδευσης υποχρεούνται να αποστείλουν τα ονόματα των εκπαιδευτικών στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής για την τροποποίηση της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Ο αιρετός στο ΚΥΣΠΕ κ. Παληγιάννης τονίζει ότι «υπάρχουν ακόμα αρκετά κενών ανά την επικράτεια. Η κάλυψη αυτών των κενών, αν γίνει, θα πραγματοποιηθεί μετ’ εμποδίων αφού οι εναπομείνασες ελάχιστες πιστώσεις είναι κατά πολύ λιγότερες των κενών. Είναι ανάγκη για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων η άμεση διασφάλιση νέων πιστώσεων για προσλήψεις αναπληρωτών και η δρομολόγηση των διαδικασιών για μόνιμους διορισμούς με βάση το 60/40».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου