Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Δούρου για καθαρίστριες: Δεν δεσμευτήκαμε για προσλήψεις

Δούρου για καθαρίστριες: Δεν δεσμευτήκαμε για προσλήψεις Απάντηση σε όσα της καταλογίζονται σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας αναφορικά με τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, έδωσε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Η κ. Δούρου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι δεν δεσμεύτηκε προεκλογικά ή μετεκλογικά κάποια πρόσληψη στην Περιφέρεια ούτε γενικά ούτε ειδικά για τις καθαρίστριες και υπογράμμισε ότι...
θα συνεχίζει να συμπαραστέκεται στον αγώνα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών για λόγους αρχής.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, η Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε χαρακτηριστικά πως «ο υποβιβασμός του αγώνα τους σε μία πελατειακή πράξη αποτελεί λαϊκισμό» και υπογράμμισε ότι σκοπός τους είναι να επιστρέψουν στην εργασία τους, «από την οποία απολύθηκαν παράνομα, δεν διεκδικούν ελεημοσύνη. Και ούτε βέβαια να χρησιμοποιούνται για ανομολόγητες, αλλά εν τέλει πολύ φανερές σκοπιμότητες».

Μεταξύ άλλων, τόνισε η κ. Δούρου: «Δεν υπήρχε προεκλογικά ή μετεκλογικά καμία δέσμευση για προσλήψεις γενικά στην Περιφέρεια ή για προσλήψεις των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών ειδικά. Κι αυτό γιατί η δική μας πολιτική βρίσκεται στον αντίποδα μίας πελατειακής αντίληψης».

Ερωτηθείσα για την σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό για τις ζημιές από την κακοκαιρία στην οποία δεν κλήθηκε, η Ρένα Δούρου απάντησε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Αττικής δεν κλήθηκε σε σύσκεψη, είχε προηγηθεί ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου, όπου πάλι η Περιφερειακή Αρχή Αττικής απουσίαζε».

Τέλος, επισήμανε ότι σήμερα συγκροτούνται οι επιτροπές με τη βοήθεια των τεχνικών κλιμακίων, ώστε να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις για τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να υποβάλουν τα αιτήματα αποζημίωσης. Όπως είπε, οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις αποζημίωσης στην αυτοτελή διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας στα εξής τηλέφωνα: 2132063663 και 2132063655.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου