Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Λίγα σύννεφα πάνω από τη Χίο σήμερα Τρίτη 25/11

Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις στη Δυτική Ελλάδα και το Ανατολικό Αιγαίο και αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε σήμερα Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 14 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 4 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 8 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις και στο Καρπάθιο θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στον Πατραϊκό ισχυροί.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Λίγα σύννεφα θα υπάρχουν πάνω από την Χίο σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
10 έως 12 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους έντασης 6 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με λίγα σύννεφα, με την θερμοκρασία στους 10 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Για αύριο Τετάρτη 26/11, ο καιρός θα είναι αρκετά συννεφιασμένος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 9 έως 11 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με τοπική συννεφιά, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 9 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Αττική
Παροδικές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα βόρεια του νομού τις πρωινές ώρες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι στο Σαρωνικό και μέτριοι έως ισχυροί στο Νότιο Ευβοϊκό.

Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 11 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 00 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία στις νοτιότερες περιοχές θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξαθενησουν.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 02 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τετάρτη 26-11-2014
Καιρός: στη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα νοτιοδυτικά καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Πέμπτη 27-11-2014
Καιρός: στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα βόρεια θα αυξηθούν. Λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως προς τις ελάχιστες τιμές.

Παρασκευή 28-11-2014 και Σάββατο 29-11-2014
Καιρός: στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο. Το Σάββατο τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα ασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω μικρή άνοδο.

Κυριακή 30-11-2014
Καιρός: παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου