Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Δημόσιο: Ποιοι μισθοί θα μειωθούν τον Ιούλιο

Δημόσιο: Ποιοι μισθοί θα μειωθούν τον ΙούλιοΜόνο τις απολύσεις αφήνει για... αργότερα η τρόικα.

Όλα τα άλλα είναι στο τραπέζι. Η διαπραγμάτευση στο Παρίσι συνεχίζεται και σήμερα και έχει ενδιαφέρον για τους δημοσίους υπαλλήλους καθώς θα κριθεί το πότε έρχεται ο επόμενος γύρος μειώσεων των μισθών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που καταφθάνουν από το πρωί από το Παρίσι οι τροϊκανοί σε ό,τι αφορά στο Δημόσιο δεν...
θέτουν θέμα απολύσεων. Μένουν στα ήδη συμφωνηθέντα.

Το παιχνίδι παίζεται στη μείωση των λειτουργικών εξόδων. Εδώ διευκρινίζουν όμως όσοι είναι γνώστες της διαπραγμάτευσης δεν τίθεται θέμα μειώσεων στο μισθολογικό κόστος, αλλά κυρίως σε λειτουργικά έξοδα.

Ωστόσο μένει πάντα ανοιχτό το θέμα της πλήρους εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου. Και εδώ οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι φαίνεται πως η τρόικα έχει υποχωρήσει ως προς τον χρόνο εφαρμογής, δηλαδή φαίνεται να υπάρχει ένα περιθώριο ενός έτους, δηλαδή πάμε για το 2016 ωστόσο και σε αυτό το σημείο στη βάση της διαπραγμάτευσης έδωσε κάτι και η ελληνική πλευρά.

Αυτό το κάτι δεν ήταν τίποτε άλλο από την πιλοτική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών από τον ερχόμενο Ιούλιο.

Επί της ουσίας οι πρώτοι που θα νιώσουν ... στο πετσί τους τη διαφορά θα είναι εφοριακοί, τελωνειακοί κλπ που λαμβάνουν τη λεγόμενη προσωπική διαφορά ως αντιστάθμισμα για τις περικοπές που έχουν γίνει στη μισθοδοσία του Δημοσίου.

Στόχος είναι να περικοπεί η προσωπική διαφορά και να ανακατανεμηθεί, μεταξύ άλλων δράσεων, στα στελέχη του Δημοσίου, δηλαδή στους υπαλλήλους με θέσεις ευθύνης, στους προϊστάμενους γενικών διευθύνσεων, διευθύνσεων κ.τ.λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου