Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ρόδος: Μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη μητέρα του αλλά... θα την κληρονομήσει!

Ρόδος: Μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη μητέρα του αλλά... θα την κληρονομήσει!Με κληρονομητήριο που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας, περιέρχονται στην περιουσία του προσωρινά κρατούμενου 26χρονου μητροκτόνου, εξ’ αδιαιρέτου με τα δύο αδέλφια του, τα περιουσιακά στοιχεία της 61χρονης μητέρας του ενώ αποκλείεται το κληρονομικό δικαίωμα στον εν διαστάσει σύζυγό της.

Κατηγορούμενοι για την ειδεχθή δολοφονία της 61χρονης, το απόγευμα της 19ης Ιουνίου 2012, στο σπίτι της, στο Γεννάδι, είναι συγκεκριμένα...
ο γιος της και για συνέργεια στο φόνο κατηγορείται η 36χρονη Ρωσίδα, πρώην σύντροφος του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012 και περίπου απογευματινές προς βραδινές ώρες,
κατόπιν προμελετημένου σχεδίου, πήγαν στο σπίτι του θύματος, στο Γεννάδι. Βρήκαν το θύμα έξω από το σπίτι της, να ποτίζει τον κήπο. Ο γιος, ζήτησε από τη μητέρα του να του φτιάξει καφέ, με σκοπό να μπει στο σπίτι και να την αιφνιδιάσει.

Μαχαίρωσε τη μητέρα του 13 φορές!
Εκείνη μπήκε στην κουζίνας και τη στιγμή που γύρισε την πλάτη της, ο 26χρονος άρχισε να την χτυπάει με το μαχαίρι στο πίσω μέρος του σώματός της!
Στη συνέχεια και ενώ το θύμα βρισκόταν πεσμένο στο πάτωμα, ο γιος συνέχισε να τη χτυπάει και στο μπροστινό μέρος του σώματός της, καταφέρνοντας σε αυτήν συνολικά δεκατρία τραύματα!

Μάλιστα η γυναίκα δεν πέθανε αμέσως αλλά αφού πρώτα υπέφερε απίστευτα.

Τότε η Ρωσίδα φέρεται, ενώ παρακολουθούσε απαθής τα όσα συνέβαιναν, ενθαρρύνοντας με την παρουσία της τον δράστη,
να του ζήτησε να την αποτελειώσει, παροτρύνοντας τον με την έκφραση "αποτελείωσέ την γιατί δεν αντέχω τις κραυγές".

Σύμφωνα με το ίδιο κατηγορητήριο, σε ανταπόκριση των παροτρύνσεών της, ο γιος πλησίασε ξανά τη μητέρα του και την τραυμάτισε στο λαιμό.

Την αποτελείωσε με μια μαχαιριά στο λαιμό και μετά... καθάρισε τα ίχνη
Αμέσως μετά και λόγω του ό,τι το πάτωμα είχε πλημμυρίσει από το αίμα του θύματος, τη μετέφεραν στα αριστερά της κουζίνας (όπου και βρέθηκε), καθάρισαν τον τόπο του εγκλήματος και δη το αίμα και τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα, πέταξαν τα ρούχα και τα παπούτσια τους σε σακούλες, πλύθηκαν και φόρεσαν καθαρά ρούχα και παπούτσια.

Η Ρωσίδα φέρεται να πρότεινε να ανοίξουν τα συρτάρια του σπιτιού και να πετάξουν έξω τα ρούχα, ώστε να φανεί σαν ληστεία.

Στη συνέχεια έφυγαν από το σπίτι του θύματος και αφού μοίρασαν τα πειστήρια του εγκλήματος, και δη το μαχαίρι, που χρησιμοποίησε και τα ματωμένα τους ρούχα και παπούτσια σε διάφορες σακούλες, τα πέταξαν σε κάδους απορριμμάτων, που βρίσκονταν στα χωριά γύρω από το Γεννάδι.

Κίνητρο του φόνου, ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, να περιέλθει στην κυριότητα του γιου, μέρος της κληρονομιάς της μητέρας του. Και ο στόχος του, παρά την ομολογία του, φέρεται να επιτεύχθηκε…

Σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου μέχρι και την συζήτηση του κληρονομητηρίου, δεν είχε δημοσιευθεί διαθήκη της θανούσης, η οποία κατέλιπε ως πλησιέστερους συγγενείς το σύζυγο της, τα δύο τέκνα της, που είχε αποκτήσει από το γάμο της με τον σύζυγο της, καθώς επίσης και το παιδί της από προηγούμενο γάμο της.

Η γυναίκα είχε ασκήσει εναντίον του δεύτερου συζύγου της, το 2010 αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου, με την οποία ζητούσε να λυθεί ο εν λόγω γάμος της, για το λόγο ότι βρισκόταν με αυτόν σε διάσταση για διάστημα μεγαλύτερο της διετίας. Τελικά, ο σύζυγός της, δεν δικαιούται κάτι από την περιουσία της...

Έτσι, οι κληρονόμοι είναι τα τρία παιδιά της.

Η γυναίκα, είχε καταφέρει να δημιουργήσει με τα χρόνια μια αξιόλογη περιουσία. Είχε στην ιδιοκτησία της συγκεκριμένα περίπου 10 ακίνητα και διαμερίσματα. Σε 6 από αυτά, ήταν συνιδιοκτήτρια. Διατηρούσε επιπλέον θυρίδα σε τράπεζα  και λογαριασμό με υπόλοιπο περίπου 70.000 ευρώ.

Πηγή: dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου