Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Financial Times: Στήνεται αντιτουρκικό μπλόκ στην Ανατολική Μεσόγειο

Financial Times: Στήνεται αντιτουρκικό μπλόκ στην Ανατολική ΜεσόγειοΦουντώνουν οι κίνδυνοι έντασης στη Μεσόγειο μετά την ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και την αποξένωση της Τουρκίας μετά τη συμφωνία Ελλάδας Κύπρου και Αιγύπτου, αναφέρουν σε κύριο άρθρο τους οι Financial Times.

Αντιτουρκικό μπλόκ ορθώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο μετά την...
εμβάθυνση της συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας μεταξύ Αιγύπτου Ελλάδας και Κύπρου, εκτιμούν οι Financial Times.

Ο αρθρογράφος διαπιστώνει αδυναμία της Τουρκίας να σχηματίσει συμμαχίες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αξιολογώντας με αυτόν τον τρόπο τις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο νοτίως της Κύπρου.

''Αλλά η συνάντηση των τριών υπουργών στη Λευκωσία ήταν μόνο μία ακόμα παρόμοια συνάντηση σε μια περίοδο που οι σχέσεις της Τουρκίας με πολλούς από τους γείτονές της έχουν επιδεινωθεί, ενώ η Κύπρος, η Ελλάδα και η Αίγυπτος έχουν επίσης ενισχύσει τους δεσμούς τους με το Ισραήλ'' αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τους Financial Times αυτή η αποξένωση της Τουρκίας υπονομεύει δυνητικά τις ελπίδες των ΗΠΑ για ελάττωση των περιφερειακών εντάσεων μέσω της ανακάλυψης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, ιδίως ως παράγοντα ώθησης των διαπραγματεύσεων για επανένωση της Κύπρου.

Πηγή: Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου