Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Καλά νέα για το 2015 – Ποιοι φόροι πέφτουν – Ποιοι κερδίζουν και από που

Καλά νέα για το 2015 – Ποιοι φόροι πέφτουν – Ποιοι κερδίζουν και από που- Μισθωτοί και συνταξιούχοι κερδίζουν από μειώσεις φόρων και εισφορών
- Χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων γλιτώνουν χρήματα από φόρους

- Αλλαγές στις αποδείξεις που απαλλάσσουν από τη... χαρτούρα

Κι όμως δεν υπάρχουν μόνο δυσάρεστες εκπλήξεις λόγω μνημονίου, στο...
βάθος υπάρχουν και κάποιες αλλαγές που θα δούμε στην τσέπη μας και έχουν να κάνουν με μειώσεις φόρων και απαλλαγές.

Η πρώτη σημαντική αλλαγή που θα καταλάβουμε όλοι μας στην τσέπη είναι η μείωση της έκτακτης εισφοράς που πληρώνουν μισθωτοί και συνταξιούχοι και που θα φέρει αύξηση στο μηνιαίο εισόδημα για όσους έχουν μισθούς και συντάξεις άνω των 12.000 ευρώ από 39 ως και 1.200 ευρώ. Μάλιστα για τη μεγάλη πλειοψηφία μισθωτών και συνταξιούχων το μηνιαίο κέρδος θα κυμανθεί κοντά στα 60 ευρώ.

Μια άλλη σημαντική αλλαγή στην καθημερινότητά μας είναι η αλλαγή στις αποδείξεις. Πλέον και για το 2015 δεν θα χρειάζεται να συγκεντρώσουμε το 25% αλλά το 10% του εισοδήματός μας

Σε ό,τι αφορά στα ενοίκια που εισπράττει κάποιος καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος όμως αυξάνεται ο συντελεστής φόρου κατά 1%. Ωστόσο για τους περισσότερους αυτή η αλλαγή θα σημάνει μείωση της φορολόγησης κατά μερικές δεκάδες ευρώ το χρόνο.


Παράλληλα καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος που επιβαλλόταν μέχρι και το 2014 με συντελεστή 1,5% στα εισοδήματα τα οποία προέρχονταν από εκμισθώσεις κατοικιών μέχρι 300 τ.μ. και με συντελεστή 3% στα εισοδήματα που προέρχονταν από εκμισθώσεις κατοικιών άνω των 300 τ.μ. ή από εκμισθώσεις κτισμάτων επαγγελματικής στέγης.

Τέλος καταργείται ο αντικειμενικός προσδιορισμός του φορολογητέου εισοδήματος και η φορολόγηση με την κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων, που είχε ως συνέπεια το εισόδημα να είναι αφορολόγητο μέχρι τα 9.550 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου