Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί τις προσεχείς ημέρες της σφοδρής κακοκαιρίας

Τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί τις προσεχείς ημέρες της σφοδρής κακοκαιρίαςΣυστάσειςστους οδηγούς ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων, που αναμένονται τις επόμενες ημέρες, κάνει η κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» ανακοινώνοντας ότι ο επιχειρησιακός μηχανισμός της είναι σε πλήρη ετοιμότητα.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της κοινοπραξίας αναφέρεται ότι...
οι οδηγοί θα πρέπει να προσπαθήσουν να αλλάξουν τον σχεδιασμό του ταξιδιού τους και να μετακινηθούν πριν την έλευση ή μετά τη λήξη της κακοκαιρίας, κατά προτίμηση με το φως της ημέρας. Εάν δεν έχουν χειμερινά ελαστικά, θα πρέπει να προμηθευτούν αλυσίδες, τις οποίες θα τοποθετήσουν και θα αφαιρέσουν πάλι πριν ταξιδέψουν, ώστε να είναι σίγουροι ότι είναι σε καλή κατάσταση.

Επίσης, να έχουν πάντα γεμάτο το ρεζερβουάρ, γιατί ενδέχεται το ταξίδι να διαρκέσει περισσότερο και να περιλαμβάνει στάσεις. Να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας και εάν χρειαστεί να σταματήσουν στον αυτοκινητόδρομο, μόνο δεξιά.

Ειδικά η αριστερή λωρίδα πρέπει να μένει πάντα ανοικτή, καθώς εκεί κινούνται κατά κύριο λόγο τα εκχιονιστικά. Τέλος, η κοινοπραξία συστήνει στους οδηγούς να μην προσπερνούν ποτέ τα εκχιονιστικά μηχανήματα και να τα ακολουθούν σε ασφαλή απόσταση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου