Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Η εφαρμογή που προβλέπει “το μέλλον της ερωτικής ζωής σας”

Η εφαρμογή που προβλέπει “το μέλλον της ερωτικής ζωής σας”Μία νέα διαδικτυακή εφαρμογή υπόσχεται στους χρήστες ότι μπορεί να τους βρει το ιδανικό ταίρι τους.

Η νέα διαδικτυακή εφαρμογή Nanaya μπορεί μέσα από τον ειδικό της αλγόριθμο, να προβλέψει πόσο πιθανό είναι να βρει κάποιος το ταίρι του, ακόμα και αν δεν έχει αυτή την περίοδο κάποια σχέση ή και αν έχει, αλλά δεν τον ικανοποιεί.

Ο αλγόριθμος που...
κρύβεται πίσω από την εφαρμογή, βασίζεται σε εξελιγμένες στατιστικές μεθόδους, που ήδη αξιοποιούνται στα χρηματοοικονομικά, στις επιχειρήσεις και στην επιστημονική έρευνα.

Μετά από ένα λεπτομερές ηλεκτρονικό τεστ προσωπικότητας που κάνει ο ενδιαφερόμενος, μαθαίνει τις πιθανότητες να βρει τον έρωτα της ζωής του, αν και η ιστοσελίδα φροντίζει να διευκρινίσει πως «δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως ο τέλειος σύντροφος ή η τέλεια σχέση».



Σύμφωνα με τον δημιουργό του Nanaya, η δημιουργία του αλγόριθμου του ήρθε λίγους μήνες αφού χώρισε την φίλη του με την οποία τα είχαν επί δύο χρόνια.

Στόχος του είναι ένα online «εργαλείο», που να δείχνει στους ανθρώπους πόσο τυχεροί μπορεί να είναι στα ερωτικά τους, ώστε, μεταξύ άλλων, να μην καλλιεργούν υπερβολικές προσδοκίες και έτσι απογοητεύονται υπερβολικά.

Ο ενδιαφερόμενος αποκαλύπτει τον εαυτό του στο σχετικό ερωτηματολόγιο προσωπικότητας και, παράλληλα, τις προτιμήσεις του για έναν μελλοντικό σύντροφο. Το πρόγραμμα ρωτάει πράγματα όπως: «σας αρέσει να μιλάτε με ξένους;» - «πόσους καλούς φίλους έχετε;» - «πόση επιτυχία είχατε έως τώρα στην προσέλκυση ατόμων που σας ενδιέφεραν;» - «θα βγαίνατε ραντεβού με κάποιον από τη δουλειά σας;» - «πόσο τυχεροί είστε;» κ.α.

Το Nanaya εμφανίζει πίνακες με διάφορα «σκορ» για τον κάθε χρήστη, όπως πόσο επιλεκτικός (και δύσκολος), καθώς και ένα γράφημα με τις πιθανότητες να πέσει πάνω στον έρωτα της ζωής του τα επόμενα χρόνια. Ο Ρασίντ Αμινί παραδέχτηκε πάντως είναι ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να φτιάχνει κανείς αλγόριθμους για τους ανθρώπους παρά για το διάστημα.

Φυσικά η εφαρμογή αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από διάφορους ψυχολόγους οι δεν πιστεύουν ότι ένα λογισμικό μπορεί όντως να προβλέψει την μελλοντική έλξη μεταξύ δύο ανθρώπων….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου