Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Το βιογραφικό του νέου βουλευτής της Ν.Δ. για τη Χίο Νότη Μηταράκη

Ο Νότης Μηταράκης, υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, αρμόδιος για θέματα Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων, Συμπράξεων Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), Εξαγωγών και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, στην τελευταία κυβέρνηση εξελέγη βουλευτής στη Χίο με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, διαδεχόμενος τη Μαρία Σταυρινούδη-Σόδη. 

Ο άνθρωπος που θα εκπροσωπεί στη Βουλή το νησί μας, αφού συγκέντρωσε την πλειοψηφία των  ψήφων και συγκεκριμένα...
4.942, επί των συνολικά 12.133 που ψήφισαν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο 43χρονος πολιτικός είναι κάτοχος ακαδημαϊκών τίτλων από το INSEAD (MBA Διοίκηση Επιχειρήσεων), το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (MSc Βιομηχανικές Σχέσεις) και το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (BSc Διοίκηση Επιχειρήσεων). Επίσης είναι Εταίρος (Fellow) του Βρετανικού Ινστιτούτου Διοίκησης Επιχειρήσεων και κάτοχος του διεθνούς τίτλου Πιστοποιημένου Οικονομικού Αναλυτή (Chartered Financial Analyst - CFA).

Ακολούθησε πολυετή διεθνή επαγγελματική σταδιοδρομία στον Ιδιωτικό Τομέα. Ξεκίνησε την καριέρα του στο Λονδίνο το 1998 ως στέλεχος επενδύσεων με εξειδίκευση στις βιομηχανικές επενδύσεις στην Ανατολική Ευρώπη. Tο 2003 συνέχισε την καριέρα του στη Fidelity International ως Οικονομικός Αναλυτής και μετέπειτα ως Διευθυντής Επενδυτικής Έρευνας. Βραβεύτηκε το 2005 ως καλύτερος αναλυτής στον τομέα του Λιανικού Εμπορίου στην Ευρώπη (Thomson Extel Survey). Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών Μ. Βρετανίας και μέλος του Δ.Σ. της Βρετανικής Εταιρείας Πιστοποιημένων Οικονομικών Αναλυτών.

Το 2010, ο Νότης Μηταράκης επέστρεψε στην Ελλάδα και ανέλαβε καθήκοντα Αναπληρωτή Τομεάρχη Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον πρόεδρο του κόμματος και σημερινό Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Το 2011, εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και ορίστηκε Τακτικό Μέλος της Πολιτικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP).

Εξελέγη Βουλευτής Α’ Αθηνών στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και επανεξελέγη στις εκλογές της 17ης Ιουνίου του ίδιου έτους. Στις 21 Ιουνίου 2012 ανέλαβε καθήκοντα Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και στις 30 Νοεμβρίου του ιδίου έτους, με απόφαση του Πρωθυπουργού, ορίστηκε Πρόεδρος της Διυπουργικής Επιτροπής Εξωστρέφειας. Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας, κατείχε τη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Νότης Μηταράκης, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972 και κατάγεται από τη Χίο. Είναι παντρεμένος με την πανεπιστημιακό Μαρία Δουρίδα, με την οποία έχουν μια κόρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου