Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Οι Χαλκούσοι της Αττικής έκοψαν την Κυριακή την πίτα τους στο Metropolitan

Οι Χαλκούσοι της Αττικής έκοψαν την πατροπαράδοτη Βασιλόπιτα την Κυριακή 18 Ιανουαρίου στις 11:30 το πρωί στην αίθουσα Χίος του Ξενοδοχείου Metropolitan. 

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Χαλκούσης Ιερέας πατέρας Δημήτριος Μπάτσης που ιερουργεί στον ιερό Ναό Αγίου Νείλου στον Πειραιά.

Μηνύματα έστειλαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών και πάσης Ιωνίας κ.κ. Μάρκος, Ο Αντιπεριφεριαρχης Χίου Σταμάτιος Κάρματζης .

Χαιρετισμούς απεύθυναν, ο πρόεδρος της Ο.Χ.Σ.Α Αργύριος Κοκκινάκης , ο εκπρόσωπος την ένωσης Κριτών Ελευσίνας Εμμανουήλ Αποκορονωτάκης και από τον σύλλογο Πυργούσων Αττικής η Μαρία Μπρή Παπαμαακαρίου. Η Χαλκούσοι της Αττικής τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Η ατμόσφαιρα ήταν ...
πολύ εορταστική. Στη συνέχεια έγιναν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης, το οποίο ακόμα δεν έχει συνέλθει σε σώμα.

Εκλέκτικαν για το Διοικητικό Συμβούλιο

Αυγουστίδης Ελευθέριος του Κωνσταντίνου

Βλαχάκη Αγγελική του Πέτρου

Γκιάλης Νικόλαος του Μιχαήλ

Γκιάλης Νικόλαος του Κωνσταντίνου

Γκιάλης Κωνσταντίνος του Νικολάου

Καλλιόπη Μαυρίκου του Μιχαήλ

Χονδρογιωργάκης Σταμάτιος του Νικολάου

Μαρία Κάργα του Μαρίνου

εξελεγκτική Επιτροπή

Μαρμαρινός Νικόλαος του Τιμόθεου

Μπρουζάκης Αργύριος του Ιωάννη


Ακολουθεί η Ομιλία του Προέδρου Του Συλλόγου

Κυρίου Σταματίου Χονδρογιωργάκη

Αιδεσιμότατε πατήρ Δημήτριε , Κύριε πρόεδρε της Ο.Χ.Σ.Α Αγαπητοί συμπατριώτες/σες, φίλοι του συλλόγου .

Σε μια εποχή τόσο θολή και αβέβαιη όπως είναι η σημερινή, οι καθιερωμένες ευχές των ημερών για χρόνια πολλά, υγεία και ευτυχισμένο το νέο έτος που σας απευθύνει ολόψυχα σύσσωμο το Δ.Σ. του συλλόγου μας, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία λόγω της ηττοπαθούς νοοτροπίας που διακατέχει όλους μας αυτή την περίοδο και δυστυχώς επηρεάζει αρνητικά τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία και ιδιαιτέρως τους νέους μας. Είναι μήπως τυχαίο ότι και σ’ αυτή τη γιορτινή εκδήλωσή μας – όπως σε τόσες άλλες κατά το παρελθόν – η νέα γενιά των απόδημων του αγαπημένου μας Χαλκειούς λάμπει διά της απουσίας της; Και μάλιστα σε μια μέρα που έχουμε αρχαιρεσίες; Οι ελάχιστες παρουσίες των νέων που τιμούν σήμερα την συγκέντρωση μας, απλά αποτελούν την εξαίρεση που επιβεβαιώνει ένα θλιβερό κανόνα. Καταντά θα έλεγα άχαρο, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, εμείς οι μεγαλύτερης ηλικίας που μεγαλώσαμε με άλλες αξίες και ιδανικά, να αγωνιζόμαστε μια ζωή χωρίς την συμπαράσταση της νεολαίας.

Όταν κάποτε μοιραία φύγουμε από αυτή την ζωή, άραγε τι θα ακολουθήσει; Θα βρεθεί άνθρωπος να παραλάβει τη σκυτάλη; Δυστυχώς κάποιοι δεν συνειδητοποιούν το αυτονόητο: ότι δηλαδή η αδιαφορία για τις ρίζες και τις παραδόσεις μας, ουσιαστικά εξυπηρετεί τα σχέδια όλων εκείνων που διακαώς επιθυμούν να μας καταστρέψουν και να μας αλλοτριώσουν.

Επιτέλους πρέπει να καταλάβουμε όσο είναι ακόμα καιρός ότι η διατήρηση της ταυτότητάς μας, που αποτελεί τη βασική επιδίωξη του συλλόγου που υπηρετούμε, είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας. Εκτός και αν κάποιοι – αφελώς σκεπτόμενοι – νομίζουν ότι το ζηλευτό νησί μας δεν απειλείται από κανένα κίνδυνο…

Επανερχόμενος στην εορταστική ατμόσφαιρα της ημέρας, θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας το άξιο προσωπικό του ξενοδοχείου «Χανδρής» που τόσο άψογα μας φιλοξενεί τόσα χρόνια τώρα και ιδιαιτέρως τον όντως εξαίρετο πρόεδρο του κ. Παϊδούση. Ειλικρινά υποκλινόμαστε.

Και τώρα λίγα λόγια διαδικαστικά όσον αφορά κατ’ αρχάς τα πεπραγμένα του συλλόγου στη χρονιά που πέρασε. Η αντίστοιχη περσινή εκδήλωση, τηρουμένων των αναλογιών, γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Το ίδιο κι ο αποκριάτικος χορός μας που έγινε στο Παλαιό Φάληρο.

Κοσμοσυρροή παρατηρήθηκε και στο πατροπαράδοτο πανηγύρι μας μετά αρτοκλασίας, που πραγματοποιήθηκε τον Δεκαπενταύγουστο στην Παναγιά του λατρευτού χωριού μας. Τέλος να μην ξεχάσω και τον φετινό αποκριάτικο χορό, που ευελπιστώ ότι θα ξεπεράσει σε επιτυχία κάθε προηγούμενο.

Θα διεξαχθεί στις 14 του Φλεβάρη, ημέρα Σάββατο τρίτη απόκρια (του Αγίου Βαλεντίνου αν αυτό σας λέει κάτι) στο κέντρο «Μεζεδοπενιές – Άρωμα Ελλάδας» που βρίσκεται στην οδό Αγίας Λαύρας 9 στο Χαϊδάρι.

Με μόνο 20 € το άτομο θα απολαύσουμε υπέροχη ζωντανή μουσική και άφθονους λαχταριστούς μεζέδες. Σας περιμένουμε, για να ξεφαντώσουμε σε πείσμα των δύσκολων καιρών.

Καταλήγοντας και αφού σας ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία σας, εύχομαι και πάλι Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά και ελπίζω σε ακόμα περισσότερο κόσμο στην επόμενή μας συνάντηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου