Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Σχεδόν θυελλώσεις άνεμοι σήμερα Τρίτη (17/2) στη Χίο


Τοπικές βροχές στα παραθαλάσσια, χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής χώρας περιμένουμε σήμερα Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015. Βαθμιαία κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και αργότερα Κεντρικής Στερεάς και πιθανόν Ανατολικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα επικρατήσουν στην υπόλοιπη χώρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 4 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 4 έως 7 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 1 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 7 έως 11 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 4 έως 9 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 9 έως 12 βαθμούς στα Δωδεκάνησα. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο μετά το απόγευμα 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Λίγα σύννεφα θα υπάρχουν πάνω από την Χίο σήμερα Τρίτη 17/2, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
6 έως 7 βαθμούς Κελσίου και σχεδόν θυελλώδεις βόρειους ανέμους έντασης 7 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία στους 3 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 8 μποφόρ.

Αττική
Νεφώσεις αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά με χιονόνερο στα βόρεια και χιονοπτώσεις στα ορεινά περιμένουμε στην Αττική. Τις βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για ασθενή χιονόπτωση στα βόρεια προάστια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με χιονόνερο στα πεδινά και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και από το μεσημέρι και στα πεδινά περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 3 βαθμούς Κελσίου, με αισθητή πτώση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.



Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και από το μεσημέρι 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις κυρίως στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά της Κρήτης από το βράδυ.
Άνεμοι: βόρειοι 5 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο στα παραθαλάσσια και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές κυρίως της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -02 (μείον δυο) έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 00 (μηδέν) έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές αρχικά της Θεσσαλίας και από το απόγευμα και της ανατολικής Στερεάς.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και από το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -01 (μείον 1) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Τετάρτη 18-02-2015
Καιρός: στα δυτικά λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και πρόσκαιρα στα πεδινά των βορειότερων περιοχών.
Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση. Θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός στα κεντρικά και τα βόρεια τη νύχτα και το πρωί.

Πέμπτη 19-02-2015
Καιρός: στα δυτικά γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της ανατολικής Στερεάς, της Ευβοίας, των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός στα κεντρικά και τα βόρεια τις πρωινές ώρες.

Παρασκευή 20-02-2015
Καιρός: στα δυτικά γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Σάββατο 21-02-2015
Καιρός: λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Σταδιακή αύξηση των νεφώσεων αναμένεται στα δυτικά με τοπικές βροχές από το απόγευμα. Άνεμοι: στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο. Κυριακή 22-02-2015 Καιρός: στα δυτικά και βαθμιαία στα νότια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου