Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Διευκρινίσεις για τις συντάξεις: Δεν θα γίνουν μειώσεις στις κύριες ή τις επικουρικές

Διευκρινίσεις για τις συντάξεις: Δεν θα γίνουν μειώσεις στις κύριες ή τις επικουρικέςΗ κυβέρνηση θα τηρήσει τη δέσμευσή της και δεν θα προχωρήσει σε μειώσεις κύριων ή επικουρικών συντάξεων, διαβεβαιώνουν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας, αναφερόμενοι στις προτάσεις μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η ελληνική κυβέρνηση στο Eurogroup και στις οποίες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, προβλέψεις για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

Σε ό,τι αφορά τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι...
δεν θα θιγούν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα ασφαλισμένων γυναικών με ανήλικα τέκνα, ατόμων με ειδικές ανάγκες και εργαζομένων σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Στο ζήτημα της συγχώνευσης φορέων κοινωνικής ασφάλισης, επισημαίνουν, οι ενοποιήσεις οι οποίες ενδεχομένως χρειαστεί να γίνουν, θα υλοποιηθούν μετά από διάλογο με τους φορείς των ενδιαφερόμενων χωρίς να οδηγούν σε μειώσεις ή περαιτέρω συρρίκνωση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Επίσης, η κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων όπου αποφασισθεί θα γίνει με προηγούμενη διασφάλιση των εσόδων από άλλες πηγές.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, το υπουργείο Εργασίας θα επιμείνει στον κοινωνικό, αναδιανεμητικό και καθολικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, ενώ διευκρινίζουν ότι η αναφερόμενη στο κείμενο ενίσχυση της σύνδεσης εισφορών με τις παροχές εισοδήματα, αφορά ασφαλισμένους όπως είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, που επιζητούν οι ίδιοι αυτή τη σύνδεση.

Πηγές του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν, επίσης, ότι στα εργασιακά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων με αλλαγή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, ενώ οι αλλαγές στον κατώτερο μισθό θα προκύψουν από διαβούλευση των κοινωνικών εταίρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου