Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

"Λουκέτο"! Επ' αόριστον αναβολή σε όλα τα πρωταθλήματα



- Ο Σταύρος Κοντονής αφού είχε πάρει την έγκριση του Αλέξη Τσίπρα ενημέρωσε τους ποδοσφαιρικούς φορείς για την απόφασή του
- Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε από τους εκπροσώπους της Superleague, της ΕΠΟ και της Football League να βοηθήσουν ώστε να λυθεί το πρόβλημα της βίας για να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση
- Άμεση εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, έλεγχο οπαδών μέσω καμερών στα γήπεδα και μετατροπή των οργανωμένων συνδέσμων σε λέσχες με ευθύνη των ομάδων, τα μέτρα που ζητάει η Πολιτεία

- Αναμένονται οι δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού
Ο Σταύρος Κοντονής από την Τρίτη είχε ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για την πρόθεσή του να πάρει δραστικά μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν συμβάντα όπως αυτά που έγιναν στη Λεωφόρο στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τα ξαναείπε με τον Πρωθυπουργό...
πριν την Κ.Ο και πήρε την έγκρισή του. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τους ποδοσφαιρικούς φορείς (ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα και Football League).

Στη συνάντηση αυτή αφού τους ενημέρωσε για την επ' αόριστον διακοπή όλων των πρωταθλημάτων τους ζήτησε να βοηθήσουν ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Ο Κοντονής εστίασε στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε όλα τα γήπεδα αλλά και στον έλεγχο των οπαδών από το σύστημα καμερών. Επίσης ζήτησε τη διάλυση των συνέσμων ογανωμένων οπαδών και τη μετατροπή τους σε λέσχες με ευθύνη των ΠΑΕ.

Μποροβήλος, Καλογιάννης και Τοπολιάτης αποχώρησαν από τη ΓΓΑ και αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από τον Υφυπουργό Αθλητισμού.


Η δήλωση του Γιώργου Μποροβήλου (πρόεδρος Superleague)

"Εκείνο που μας ενημέρωσε ήταν πως αναβάλλονται τα πρωταθλήματα της Σούπερ Λίγκας και της Football League. Επίσης, συζητήσαμε για τις ποινές των ομάδων και μας ενημέρωσε πως θα υπάρξουν ποινές και για τα φυσικά πρόσωπα, κάτι που το βλέπει ο ίδιος θετικά. Έχουμε νέα κυβέρνηση και θα το φέρει προς συζήτηση για να γίνει νόμος του Κράτους. Θα γίνει νέα επαφή, καθώς θα πάμε στα Δ.Σ. της ΕΠΟ, της Λίγκας και της Football League και θα τα ενημερώσουμε σχετικά. Από εκεί και πέρα, θα δούμε πώς θα μπορέσουμε να φτιάξουμε τα νομοθετικά πλαίσια που θα μας εξασφαλίσουν ένα ασφαλές ποδόσφαιρο, που είναι το πρώτιστο, και η νέα χρονιά να ξεκινήσει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Οι συζητήσεις θα γίνουν μέχρι τη νέα χρονιά. Θέλει να δει άμεσες αντιδράσεις από όλους μας, για να δει τι θα γίνει με την επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Κάποια πράγματα δεν γίνονται σε μία ή δύο εβδομάδες. Σας είπα ένα πλαίσιο από τη συζήτηση και το κεντρικό νόημα της συζήτησης. Έχουμε κυριολεκτικά πνιγεί από πλευράς ημερομηνιών, αλλά κάποια πράγματα είναι πάνω από ημερομηνίες. Δεν αποτελούν εξαίρεση τα χθεσινά γεγονότα. Όλα τα θέματα συζητήθηκαν και κινηθήκαμε στην κατεύθυνση".

Η δήλωση του Σπύρου Καλογιάννη (πρόεδρος της Football League)

"Πράγματι έγινε μία συνάντηση με τον υπουργό και συζητήσαμε για ό,τι αφορά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Καταθέσαμε τις δικές μας απόψεις για τη Football League και μας είπε ότι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όταν δει πως μπορούμε να κάνουμε το πρωτάθλημα όπως πρέπει. Δεν είναι στόχος μας να μιλάμε για ποδόσφαιρο, όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Οδηγηθήκαμε στην επ’ αόριστον διακοπή των πρωταθλημάτων. Θα κάνουμε Δ.Σ. και θα καταθέσω όλα αυτά που συζητήσαμε. Εμείς δεν έχουμε συνδέσμους και έγινε μία συζήτηση για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Ανταλλάξαμε απόψεις και μπορούμε να έχουμε μία φωτοτυπία από τους ανθρώπους που μπαίνουν στο γήπεδο. Οι ημερομηνίες μας και εμάς είναι πολύ περιορισμένες. Θα περάσει ένα πολύ μεγάλο διάστημα, καθώς θα φτάσουμε να παίζουμε μέχρι και τον Ιούλιο αγώνες. Πιστεύω ότι όλα αυτά θα τα σκεφτεί ο Υφυπουργός και θα μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις για τη βία που μαστίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα αλλάξουμε την ονομασία των συνδέσμων και θα λέγονται λέσχες και θα ελέγχονται από τους παράγοντες των ομάδων, ώστε να μην επαναληφθούν ξανά τέτοιου είδους περιστατικά".


Η δήλωση του Βαγγέλη Τοπολιάτη (αναπληρωτής αντιπρόεδρος της ΕΠΟ)

"Ο κ. Γκιρτζίκης βρίσκεται στην UEFA και στη FIFA και συζητήσαμε με τον Υφυπουργό όλα τα θέματα που έχουν συμβεί όλες αυτές τις μέρες. Ήρθαμε και συζητήσαμε για όλα αυτά τα θέματα που καταδικάζουμε. Παραθέσαμε τις απόψεις μας για τα θέματα της βίας. Εγώ ανέφερα ότι και στα Ερασιτεχνικά πρωταθλήματα δεν πρέπει να την αναβάλουμε την αγωνιστική δραστηριότητα. Αναφέραμε τι έχει συμβεί σε όλες τις κατηγορίες. Θα περίμενα να έρθουν αυστηρότερες ποινές για όλους όσους συμμετέχουν σε επεισόδια που εμείς ως ΕΠΟ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου