Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

«Στοπ» στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις των σχολείων

«Στοπ» στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις των σχολείων
Ανακλήθηκε εγκύκλιος για τις σχολικές μεταβολές σε Α/θμια και Β/θμια

Το υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του ενημερώνει τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καθώς και τις Διευθύνσεις Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης ότι ανακαλείται η εγκύκλιος που είχε σταλεί το Δεκέμβριο από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία με θέμα «Μεταβολές σχολικών μονάδων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης για το σχ. έτος 2015-2016».

Η εγκύκλιος με αριθμό πρωτ. 206025/Δ2/17-12-2014 που ανακλήθηκε καλούσε τους Διευθυντές Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης,...
αφού υποβάλουν στους Δήμους προτάσεις για κάθε είδους σχολική μεταβολή για το σχολικό έτος 2015-2016 και ζητήσουν εγγράφως τη γνωμοδότηση των Δημοτικών Συμβουλίων επί των προτάσεών τους σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 15 του άρθρου 59 του ν. 3966/2011 (Α΄ 118) και να κοινοποιήσουν το σχετικό έγγραφο στο Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με την ανακληθείσα εγκύκλιο οι Διευθυντές Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης, αφού συγκέντρωναν τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, θα τις διαβίβαζαν μέχρι 18-02-2015 στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και στις οικείες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπ/σης.

Όπως είχε γράψει το newsbeast.gr πρόσφατα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στη γραμμή των προγραμματικών δηλώσεων περί μη συγχωνεύσεων, καταργήσεων σχολείων απέσυρε εγκύκλιο που αφορούσε τις σχολικές μεταβολές μονάδων της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης είχε δηλώσει συγκεκριμένα «πως

τερματίζουμε την πολιτική καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων. Επανεξετάζουμε, όμως, τη λειτουργία σχολικών μονάδων που καταργήθηκαν στη βάση παιδαγωγικών και κοινωνικών κριτηρίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου