Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Ηλεκτρονικό μάτι στην Εφορία – Φακέλωμα εισοδημάτων, καταθέσεων, ακινήτων – Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο

Ηλεκτρονικό μάτι στην Εφορία – Φακέλωμα εισοδημάτων, καταθέσεων, ακινήτων – Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο- Ξεκινάει το μεγάλο φακέλωμα από την εφορία σε μισθούς, εισοδήματα, καταθέσεις, δάνεια, μετοχές και ακίνητα
- Σε πραγματικό χρόνο θα “φαίνονται” κινήσεις λογαριασμών για να γίνεται ο έλεγχος εσόδων
- 20.000 άτομα μπαίνουν στο στόχαστρο λόγω... παρελθόντος, στο μικροσκόπιο μεγάλες επιχειρήσεις


Ηλεκτρονικό μάτι αποκτά η εφορία με στόχο τον εντοπισμό και τον έλεγχο του “μαύρου” χρήματος. Κάπως έτσι στο στόχαστρο μπαίνουν...
περίπου 15.000 ιδιώτες με ... βεβαρυμένο παρελθόν, αλλά και 900 φορολογούμενοι που έχουν μεγάλο περιουσία.

Για όλους εμάς τους υπολοίπους ωστόσο φαίνεται ότι ξεκινάει ένας νέος τρόπος εντοπισμού της περιουσίας.
Αυτό θα γίνεται ηλεκτρονικά με βάση τη διασύνδεση της εφορίας με τράπεζες και χρηματιστήριο ώστε να γίνεται έλεγχος όλων των πιθανών κινήσεων χρήματος από τους φορολογούμενους.
Με το νέο σύστημα θα γίνεται on line έλεγχος των κινήσεων των λογαριασμών, έτσι ώστε να φαίνεται η μισθοδοσία ή η κίνηση χρημάτων, η πορεία εξόφλησης δανείων, αλλά και η κίνηση μέσω πιστωτικών καρτών, αλλά πιθανές τοποθετήσεις χρημάτων σε μετοχές ή ομόλογα.
Ταυτόχρονα με την δήλωση των περιουσιακών στοιχείων, κινητών και ακινήτων θα είναι δυνατός ο έλεγχος στο σύνολο της περιουσίας.

Πρώτη κίνηση πάντως θα είναι για την πάταξη της φοροδιαφυγής ο έλεγχος σε 900 μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας, αλλά και περίπου 900 άτομα που συγκεντρώνουν μεγάλο πλούτο στην κατοχή τους. Παράλληλα παίρνουν προτεραιότητα περίπου 5.000 εκκρεμείς υποθέσεις ώστε να προχωρήσουν άμεσα για να μπορέσει το δημόσιο να εισπράξει τα χρήματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου