Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Αφορολόγητο 15.000 ευρώ και αυξήσεις στον ΦΠΑ;

Αφορολόγητο 15.000 ευρώ και αυξήσεις στον ΦΠΑ; Τα μέτρα έρχονται άμεσα και η κυβέρνηση επιχειρεί να τηρήσει ισορροπίες για να αμβλύνει τις αντιδράσεις των πολιτών 

Όλα δείχνουν ότι οι αυξήσεις στον ΦΠΑ δεν θα περιοριστούν μόνο στα νησιά, αλλά και σε προϊόντα πρώτης ανάγκης.
Μέσα στα επόμενα 24ωρα όλα θα ξεκαθαρίσουν, ωστόσο πληροφορίες λένε ότι θα υπάρξει γενναία φοροελάφρυνση για μισθωτούς και συνταξιούχους με εισοδήματα ως...
1.000 ή και 1.200 ευρώ το μήνα καθώς υπάρχει πρόθεση της κυβέρνησης να αυξηθεί το αφορολόγητο στις 15.000 ευρώ, κάνοντας έτσι τα παραπάνω εισοδήματα πρακτικά αφορολόγητα.

Η απώλεια για τα έσοδα του κράτους από την παραπάνω κίνηση θα είναι της τάξης των 300 εκατομμυρίων ευρώ περίπου και έτσι αναζητούνται ισοδύναμα μέτρα.

Για την αύξηση των εσόδων και για να ικανοποιηθούν παράλληλα οι απαιτήσεις των εταίρων πρώτη κίνηση φαίνεται πως θα είναι η αύξηση του ΦΠΑ σε δεκάδες προϊόντα από το 13% στο 23%.

Σε ποια και από πότε παραμένει άγνωστο ωστόσο δεν αποκλείεται μαζί με τα προϊόντα η... μπάλα να πάρει και τα νησιά, ιδίως τα μεγάλα των Κυκλάδων.

Δεύτερη κίνηση η οποία θα έρθει κυρίως ως αντιστάθμισμα της αύξησης του αφορολόγητου θα είναι η αύξηση των συντελεστών φορολόγησης στα μεσαία και τα μεγάλα εισοδήματα.

Μάλιστα γίνεται λόγος ακόμη και για συντελεστές της τάξης του 45% ή ακόμη και του 50%.

Όλα αυτά βέβαια σε επίπεδο πληροφοριών και διαρροών, μένει να αποδειχθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου