Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Αίθριος ο καιρός σήμερα Πέμπτη 19/3 στη Χίο



Νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και από το βράδυ στο Αιγαίο, και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο, περιμένουμε σήμερα Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015. Νωρίς το πρωί στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια θα εκδηλωθεί παγετός, ενώ τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 5 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -2 έως 9 στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 14 βαθμούς στην Ήπειρο, από -1 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 15 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 0 έως 13 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 2 έως 11 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 5 έως 13 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, στο Νότιο Αιγαίο βόρειοι με ίδιες εντάσεις, αλλά στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 6 με 7. Στο Ιόνιο και στα Κύθηρα οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Πέμπτη 19/3, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
6 έως 11 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αίθριο καιρό, με την θερμοκρασία στους 9 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Αττική
Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν δίνοντας ασθενείς τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά δε θα ξεπεράσει τους 9. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στα βόρεια σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα σταδιακά θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν σποραδικές βροχές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 με γρήγορη εξασθένηση και σταδιακή στροφή από το απόγευμα σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.



Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν στα ημιορεινά. Βελτίωση το βράδυ στα δυτικά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και το βραδύ βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ από τα βόρεια.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βαθμιαία έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία και από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεας.
Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια βορειοανατολικοί 3 με 4 τοπικά 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Παρασκευή 20-03-2015
Καιρός: στα δυτικά λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και τοπικά σε ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ και από τα βόρεια.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο 21-03-2015
Καιρός: τις πρωινές ώρες στην δυτική Μακεδονία, στην Θεσσαλία, στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεα, στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στη βόρεια Κρήτη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου
αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, γρήγορα βελτιούμενος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ που σταδιακά από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Κυριακή 22-03-2015
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά και στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία επέκταση στην υπόλοιπη χώρα.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο.

Δευτέρα 23-03-2015 και Τρίτη 24-03-2015
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Διαστήματα βελτίωσης στα νότια.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που σταδιακά στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου