Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Βροχοπτώσεις και σήμερα Πέμπτη 26/3 στη Χίο








Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικά ισχυρά φαινόμενα από το μεσημέρι και μετά, αλλά και σταδιακή σημαντική ενίσχυση των ανέμων, περιμένουμε σήμερα Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα διατηρηθούν ευνοϊκές για τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 5 έως 11στη Βόρεια Ελλάδα, 8 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 22 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 10 έως 15 βαθμούς στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά και από 11 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά σταδιακά στα νότια, κεντρικά και ανατολικά πελάγη θα ενισχυθούν σημαντικά σε θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά στα νότια πελάγη και στην έξοδο του Πατραϊκού θα ενισχυθούν γρήγορα σε θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος

Ασθενής βροχή προβλέπεται για την Χίο σήμερα Πέμπτη 26/3, με τη θερμοκρασία στους...
14 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς νοτιοανατολικούς ανέμους ως 6 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με βροχοπτώσεις, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 12 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Αττική
Βροχές και παροδικές καταιγίδες, με πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα, και βελτίωση το βράδυ, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά στα ανοικτά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες με βροχές, πιθανότητα παροδικής καταιγίδας, και τοπικά έντονα φαινόμενα κυρίως στα δυτικά, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.


Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί, στα βόρεια 5 με 7 και στα νότια 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους και κατά διαστήματα θα είναι ισχυρά, κυρίως μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 6 με 8 και πιθανώς στα δυτικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη Μακεδονία νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στη Θράκη. Από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης, αρχικά με ασθενείς τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες, από το απόγευμα τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους και κατά διαστήματα θα είναι ισχυρά, κυρίως μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια 6 με 8 και πιθανώς 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου