Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Airbus 320: Χωρισμός, ψυχική υγεία, αναρρωτική άδεια και... ειρωνείες από συναδέλφους - Ο Andreas Lubitz είχε πάρει δώρο στην κοπέλα του... αυτοκίνητο

Airbus 320: Χωρισμός, ψυχική υγεία, αναρρωτική άδεια και... ειρωνείες από συναδέλφους - Ο Andreas Lubitz είχε πάρει δώρο στην κοπέλα του... αυτοκίνητο- Ο "φάκελος Andreas Lubitz" έχει ακόμη πολλά κεφάλαια
- Ήταν ψυσικά άρρωστος και το απέκρυπτε
- Αμέτρητες οι τραγικές οικογενειακές ιστορίες από την συντριβή του αεροπλάνου της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις
-  Η νοσηλεία του σε νοσοκομείο του Ντίσελντορφ τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο
- Ο 28χρονος πιλότος φέρεται να είχε σταματήσει τη φαρμακευτική αγωγή
- Την πλήρη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας ζητά η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών
- Οργή από τους συγγενείς των θυμάτων: Γιατί τον άφηναν να πετάει;


Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την απίστευτη αεροπορική τραγωδία του αεροπλάνου της Germanwings, που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις, καταφθάνουν με καταιγιστικούς ρυθμούς.

Ο 28χρονος πιλότος, Andreas Lubitz, επέλεξε να...
προδιαγράψει την -τραγική- μοίρα 149 αθώων ψυχών, όταν αποφάσισε να οδηγήσει το αεροσκάφος στην συντριβή, με το σενάριο της αυτοκτονίας να συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερες πιθανότητες.

Η ψυχική υγεία του Γερμανού συγκυβερνήτη αποτελεί το πλέον σημαντικό ζήτημα στην αιματοβαμένη πτήση του Airbus 320, με τα δεδομένα να προκαλούν σύγχυση. Αρχικά η Lufthanasa (της οποίας η Germanwings είναι θυγατρική) είχε ανακοινώσει πως οι πιλότοι δεν περνούν από ψυχολογικά τεστ, για να το... "μαζέψει" αργότερα, ανακοινώνοντας πω η συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται, ωστόσο όταν αναλάβουν οι πιλότοι τα καθήκοντά τους δεν επαναλαμβάνεται.

Την ίδια ώρα, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ντίσελντορφ παραδέχτηκε πως ο Lubitz είχε νοσηλευτεί εκεί και τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο (στις 10 Μαρτίου για τελευταία φορά) αλλά αρνήθηκε πως η συγκεκριμένη νοσηλεία αφορούσε σε κατάθλιψη.




"Φάκελος ψυχική υγεία"

Η αστυνομία της Γερμανίας ανακοίνωσε πως πιθανότατα ο 28χρονος πιλότος αντιμετώπιζε ξανά προβλήματα με την ψυχική του υγεία και φέρεται να είχε σταματήσει τη φαρμακευτική αγωγή. Ακόμη, ενώ ο γιατρός του είχε δώσει αναρρωτική άδεια για την ημέρα του δυστυχήματος, εκείνος έσκισε το χαρτί και πήγε κανονικά στη δουλειά του.

Σύμφωνα με φίλους του,ο Andreas Lubitz τον Ιούνιο επρόκειτο να περάσει από επανεξέταση για την άδεια πιλότου και όπως συμπληρώνει ένας φίλος του, είχε από μικρός εμμονή με τα αεροπλάνα και «θα πέθαινε αν δεν περνούσε τις εξετάσεις», κάτι που ίσως αποτελεί την απάντηση στο ερώτημα σχετικά με την απόκρυψη των δεδομένων για την υγεία του.

Η τελευταία ιατρική εξέταση του 28χρονου συγκυβερνήτη χρονολογείται από τον Ιούλιο 2014, ενώ το πιστοποιητικό ανανεώνεται κάθε χρόνο.




Δώρο... αυτοκίνητο στην κοπέλα του

Ανάμεσα σε όλα τα σενάρια που έχουν διακινηθεί, υπάρχει και αυτό της ερωτικής απογοήτευσης. Ο Andreas Lubitz φέρεται να διατηρούσε δεσμό με μία κοπέλα και όπως αναφέρει η daily mail, κάποιες εβδομάδες πριν το σοκαριστικό δυστύχημα, είχε αγοράσει δύο ολοκαίνουρια αυτοκίνητα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως επρόκειτο να δωρίσει το ένα στην σύντροφό του, ενώ η αγορά έγινε από αντιπροσωπεία της Audi κοντά στο Ντίσελντορφ, περιοχή στην οποία ζούσε με την συγκεκριμένη κοπέλα.

Μάλιστα, το ένα από τα δύο αυτοκίνητα είχε παραδοθεί το προηγούμενο σαββατοκύριακο, δηλαδή ελάχιστες ώρες πριν ο Andreas Lubitz πάρει μαζί του 149 ακόμη ανθρώπινες ζωές.

Το περιοδικό Focus από την πλευρά του, αναφέρει πως δεν είναι γνωστό αν το αυτοκίνητο που παραδόθηκε προοριζόταν για τον ίδιο τον 28χρονο πιλότο ή για την φίλη του, ωστόσο αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι τα όσα αναφέρουν γερμανικά δημοσιεύματα περί προβλημάτων στην σχέση του ζευγαριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου