Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Πώς θα χάσετε τα τελευταία πέντε κιλά στη δίαιτα

Πώς θα χάσετε τα τελευταία πέντε κιλά στη δίαιταΤips για να δείτε τα αποτελέσματα της προσπάθειάς σας

Η δίαιτα απαιτεί συνέπεια, αποφασιστικότητα και δέσμευση. Ωστόσο, πολλοί έχουν παρατηρήσει ότι τα τελευταία πέντε κιλά φεύγουν πολύ δύσκολα.

Αν λοιπόν βρίσκεστε σε αυτήν την κατάσταση, υιοθετήστε τις παρακάτω συμβουλές και χάστε μια για πάντα αυτά τα τελευταία 5 κιλά, που δεν λένε να σας αποχωριστούν...

Καταναλώστε τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνη και φτωχά σε θερμίδες

Εάν προσπαθείτε καιρό να χάσετε βάρος αλλά η ζυγαριά δεν ξεκολλάει, ίσως εστιάζετε υπερβολικά στην καταμέτρηση θερμίδων και όχι αρκετά στην πρωτεΐνη. Σύμφωνα με την Esther Blum, συγγραφέα του βιβλίου Cavewomen Don't Get Fat, οι τροφές που είναι υψηλές σε πρωτεΐνη, χρειάζονται περισσότερη ώρα για να γίνει η διαδικασία της πέψης που σημαίνει ότι καίτε περισσότερες θερμίδες ενώ τις επεξεργάζεστε. Σύμφωνα επίσης με την Esther, η κατανάλωση επαρκούς πρωτεΐνης διασφαλίζει το γεγονός ότι έχετε κρατήσει τον πολύτιμο μυϊκό ιστό σας - κάτι που συχνά χάνεται με μια δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες.

Σηκώστε …βάρη!

Όλες οι διαιτολόγοι και γυμναστές συμφωνούν σε κάτι: παροτρύνουν το κοινό τους να σηκώνει πέρα από τα οικογενειακά και τα κανονικά βάρη! Το σώμα σας πραγματικά θα αλλάξει, προς το καλύτερο φυσικά!

Η Esther Blum εξηγεί ότι η άρση βαρών αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών του σώματος, προσφέροντας στο σώμα σας την «φυσική ικανότητα να καίει λίπος ακόμη και 24 ώρες μετά την προπόνηση! Αν αυτό δεν σας αρκεί για να κατευθυνθείτε στο γυμναστήριο, τότε δεν ξέρω τι μπορεί να σας παρακινήσει!
Διαχειριστείτε το άγχος σας

Η επίτευξη και διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους πραγματικά βρίσκει εμπόδιο σε ένα πράγμα: τη διαχείριση του άγχους. Όταν το σώμα μας είναι κάτω από πίεση, η υπερβολική ποσότητα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης, προκαλεί μια ανισορροπία στη φυσική ορμόνη του σώματός μας.

Αυτή η ανισορροπία μειώνει την ικανότητά σας να κάψετε λίπος. Αναγνωρίζουμε βέβαια το γεγονός πώς δεν είναι εύκολο να απαλλαγείτε εντελώς από το άγχος, υπάρχουν όμως ορισμένες τροφές που το ενισχύουν και καλό είναι να τις περιορίσετε, όπως για παράδειγμα ο καφές και η υπερβολική ζάχαρη.

Γυμναστική με personal trainer

Αν η ρουτίνα του γυμναστηρίου σας φαίνεται εντελώς αναποτελεσματική και πλεόν δεν ξέρετε πώς να χάσετε αυτά τα τελευταία πέντε κιλά δεν έχετε παρά να αφεθείτε στα έμπειρα χέρια ενός personal trainer. Ξέρουμε πώς μπορεί να είναι δύσκολο στην εποχή μας να ανταποκριθείτε οικονομικά, μπορείτε όμως να το κάνετε για λίγες συνεδρίες, μέχρι δηλαδή να μάθετε να κάνετε σωστά τις ασκήσεις που θα σας προτείνει ο γυμναστής.

Εμπλουτίστε το διατροφολόγιο σας με τρόφιμα καλά σε λιπαρά

Η λέξη "λίπος" είναι από μόνη της αρκετή για να αποστασιοποιηθούν οι περισσότεροι. Αν όμως προσθέσετε στην διατροφή σας πιο υγιεινά λίπη θα βοηθήσετε το σώμα σας να αποβάλλει μερικά κιλά. Η διατροφολόγος Julie Barrett, συμβουλεύει να τρώτε περισσότερο λίπος από οργανικές φυτικές πηγές όπως για παράδειγμα το λάδι καρύδας και τα καρύδια. Καλές πηγές των υγιών λιπών είναι το αβοκάντο, το ελαιόλαδο, ο σολομός, τα καρύδια που είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν τον οργανισμό στην καταπολέμηση των φλεγμονών.

Κόψτε τα επεξεργασμένα τρόφιμα

Ο επαναπροσδιορισμός της διατροφής σας είναι απαραίτητο κομμάτι σε κάθε δίαιτα που στοχεύει στην απώλεια βάρους. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα δεν μπορούν λοιπόν να παραμονεύουν στην διατροφή σας. Φροντίστε λοιπόν να διαβάζετε τα συστατικά των προϊόντων που αγοράζετε στο σουπερμάρκετ. Θα εκπλαγείτε από την πληθώρα των χημικών ουσιών που βρίσκονται σε προϊόντα πρώτης γραμμής!

Πίνετε περισσότερο νερό

Το νερό πριν από το γεύμα σας βοηθά να τρώτε λιγότερο, μένετε έτσι ενυδατωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και καίτε περισσότερες θερμίδες. Μια μελέτη έδειξε ότι άτομα που πίνουν οκτώ έως 12 ποτήρια νερό την ημέρα καίνε περισσότερο λίπος από ό, τι εκείνοι που πίνουν μόνο τέσσερα. Φροντίστε λοιπόν να έχετε πάντα στην τσάντα σας ένα μπουκάλι νερό και να το γεμίζετε κάθε φορά που τελειώνει. Όχι μόνο σας βοηθά στην απώλεια βάρους αλλά θα σας κρατήσει υγιείς όλο τον χρόνο.

Φροντίστε να κοιμάστε καλά

Η έλλειψη ύπνου δεν επηρεάζει αρνητικά μόνο την συναισθηματική σας κατάσταση, αλλά επίσης επηρεάζει την φυσική σας κατάσταση. Σύμφωνα με έρευνες η υποτονικότητα εξαιτίας μιας κακής νύχτας ή λόγω αϋπνίας κάνει τους ανθρώπους να τρώνε κατά μέσο όρο 549 επιπλέον θερμίδες χωρίς καν να το συνειδητοποιούν. Επιπλέον, η έλλειψη ύπνου επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας και σας κάνει να καίτε 20% λιγότερες θερμίδες την ημέρα.

Πηγή: baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου