Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Η ελληνική πρόταση για τις αλλαγές στο ΦΠΑ

Η ελληνική πρόταση για τις αλλαγές στο ΦΠΑΤι περιλαμβάνει το σχέδιο που πρότεινε η κυβέρνηση στους δανειστές

Την τελική ελληνική πρόταση για τις αλλαγές στο ΦΠΑ, που απέστειλε η κυβέρνηση στους δανειστές, αποκάλυψε το δελτίο του Mega.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ του καναλιού, η κυβέρνηση προτείνει έναν ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ στο...
18%, με ειδική έκπτωση για όσους χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα. Συγκεκριμένα, όσοι κάνουν συναλλαγές με κάρτες, θα πληρώνουν ΦΠΑ που θα κυμαίνεται στο 15%.

Παράλληλα, θεσπίζεται μειωμένος συντελεστή 9,5% για τρόφιμα, φάρμακα και βιβλία . Και για τον χαμηλό συντελεστή θα υπάρχει έκπτωση 3 μονάδων, δηλαδή ΦΠΑ στο 6,5% για όσους συναλλάσσονται με κάρτες.

Με βάση αυτό το σχέδιο, ακριβαίνουν οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, τα εισιτήρια, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία, καθώς σήμερα έχουνε συντελεστή στο 13%, ο οποίος ανεβαίνει στο 18%.

Από την άλλη, χαμηλώνει η τιμή των ρούχων και υποδημάτων, των αυτοκινήτων, των υπηρεσιών στην οικοδομή, των καυσίμων και των ηλεκτρικών ειδών, καθώς πέφτουν από το 23% στο 18%.

Τέλος, η ελληνική πρόταση περιλαμβάνει την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ σε νησιά και θα ισχύει σύστημα επιστροφής φόρους για τους μόνιμους κατοίκων.

Εάν η πρόταση γίνει δεκτή, θα αποσυρθεί το πακέτο των ειδικών φόρων στο Αιγαίο που περιελάμβανε τέλος διανυκτέρευσης, το φόρο 3% στην εστίαση και το φόρο 6% στις συναλλαγές των νησιωτικών καταστημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου