Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Συνέδριο για την ανακύκλωση στα νησιά

Συνέδριο για την ανακύκλωση στα νησιάΘα πραγματοποιηθεί στη Σαντορίνη 22-23 Μαΐου

Τα νησιά είναι ίσως οι περιοχές με το εντονότερο πρόβλημα στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων. Για την περιβαλλοντικά αποτελεσματική διαχείριση των αποβλήτων, μια από τις πιο σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νησιωτικοί φορείς, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το...
μεγάλο ποσοστό των ανακυκλώσιμων υλικών που περιέχονται στα απορρίμματα των νησιών.

Tα χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν οι νησιωτικές περιοχές, δηλαδή το μικρό μέγεθος σε μόνιμο πληθυσμό και έκταση, ή άνιση κατανομή της παραγωγής των απορριμμάτων κατά την διάρκεια του έτους λόγω του τουρισμού, ο ολοένα αυξανόμενος όγκος τουριστών που δέχονται, η ανάγκη για μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών διά θαλάσσης προς τα κέντρα συγκέντρωσης και επεξεργασίας, η απόσταση από τους τελικούς αποδέκτες των ανακυκλωμένων υλικών είναι μερικές από τις βασικότερες επιπρόσθετες δυσκολίες που υπάρχουν και που η αντιμετώπισή τους απαιτεί ειδικές ρυθμίσεις και σωστή οργάνωση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Αυτά τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά επηρεάζουν το κόστος και την αποδοτικότητα των συστημάτων διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων τους.

Στόχος του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Ανακύκλωση στις Νησιωτικές Περιοχές (Recis 2015), που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 23 Μαΐου στη Σαντορίνη, είναι να αποτελέσει τόπο ενημέρωσης και συνάντησης όλων των ενδιαφερομένων για το ζήτημα, των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κρατικών φορέων, των εκπροσώπων των συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης, των πανεπιστημιακών, των ερευνητών και των εταιρειών του χώρου ώστε να αναλυθεί η υπάρχουσα κατάσταση, να αναδειχθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν και να προταθούν άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της ανακύκλωσης στα νησιά.

To συνέδριο Recis 2015 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, του Δήμου Θήρας και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου