Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Στα ύψη ο ΦΠΑ – Τσεκούρι στις συντάξεις και αυξήσεις ορίων συνταξιοδότησης – Τα μέτρα φωτιά για τη συμφωνία

Στα ύψη ο ΦΠΑ – Τσεκούρι στις συντάξεις και αυξήσεις ορίων συνταξιοδότησης – Τα μέτρα φωτιά για τη συμφωνία- Κλειδώνει σε υψηλό ποσοστό ο ενιαίος ΦΠΑ και βάζει φωτιά στα προϊόντα
- Προσπαθούν να σώσουν την παρτίδα με μεσαίο συντελεστή στο 15%
- Νέες προτάσεις για περικοπές στις πρόωρες, αλλά και μειώσεις σε υψηλές επικουρικές συντάξεις
- Οι πιο κρίσιμες ώρες στη διαπραγμάτευση με τις δανειστές

Απανωτά σοκ περιμένουν τους Έλληνες πολίτες με την επερχόμενη συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές καθώς...
έρχονται αυξήσεις στη φορολόγηση αλλά και αυξήσεις ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση μαζί με νέες περικοπές στις συντάξεις, τουλάχιστον στις επικουρικές σε πρώτη φάση.

Ενώ η κυβέρνηση επιθυμεί μια λύση σε πολιτικό επίπεδο στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα έτσι ώστε τουλάχιστον για τώρα τα καυτά θέματα όπως το ασφαλιστικό και τα εργασιακά να πάνε πιο πίσω και να υπάρξει μια έστω τμηματική εκταμίευση χρημάτων, όλα δείχνουν ότι οι Θεσμοί πιέζουν για συμφωνία πακέτο και έτσι προωθούνται μια σειρά από αλλαγές.

Σε φορολογικό επίπεδο ο ΦΠΑ μάλλον και πάλι κατ ευφημισμό θα έχει ενιαίο συντελεστή καθώς όλα δείχνουν προς το παρόν ότι πάμε σε έναν υψηλό συντελεστή στο 21%, έναν ακόμη στο 15% όπου θα υπαχθούν προϊόντα και υπηρεσίες ευρείας κατανάλωσης και έναν τρίτο στο 6% ως 8% όπου θα υπαχθούν προϊόντα όπως γάλα, ψωμί, αλλά και φάρμακα κλπ
Όλα όμως δείχνουν να είναι ακόμυη υπό διαπραγμάτευση και καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί καθώς σε κάθε πρόταση της ελληνικής πλευράς ακολουθεί ο έλεγχος και οι αλλαγές που ζητούν οι θεσμοί.

Παράλληλα όμως φαίνεται ότι έχει ανοίξει για τα καλά η πρώτη φάση του Ασφαλιστικού με νέα μέτρα για τον περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η συνταξιοδότηση πριν τα 62 έτη.

Εξετάζονται διάφορες λύσεις για τον περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων όπως αυτή της επιβάρυνσης με ασφαλιστικές εισφορές μέχρι την ηλικία των 62 ετών για τις νέες πρόωρες συντάξεις , αλλά και αύξηση του πέναλτι για όσους συνταξιοδοτούνται πριν το 62ο έτος της ηλικίας τους.

Σήμερα στην Ελλάδα το λεγόμενο πέναλτι είναι στο 6% και η πρόταση είναι για αύξηση στο 10% όπως έγινε και στη Γαλλία για τους ίδιους λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου