Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Το σωστό σετ ασκήσεων για καλλίγραμμα πόδια

Το σωστό σετ ασκήσεων για καλλίγραμμα πόδια

Τα όμορφα, ελαφρώς γυμνασμένα και καλοσχηματισμένα πόδια, μπορούν να απογειώσουν την εμφάνιση κάθε γυναίκας, αφού αναδεικνύουν τη σιλουέτα της και κεντρίζουν κάθε αντρικό βλέμμα με ένα όμορφο φόρεμα.

Υπάρχουν ορισμένες ασκήσεις που εστιάζουν στην εκγύμναση όλων των μυικών ομάδων στα πόδια και το κάνουν με τέτοιο τρόπο, ώστε το αποτέλεσμα να είναι κομψό και να μη θυμίζει τα πολύ γυμνασμένα ή/και μυώδη πόδια των αθλητριών.

Δείτε ποιες ασκήσεις είναι αυτές:


Άσκηση 1



Από όρθια θέση και με ελαφρά βάρη σε κάθε χέρι, χαμηλώστε το σώμα σας σε ένα ανοιχτό βαθύ κάθισμα. (Α) Με γρήγορες εναλλαγές κατεύθυνσης και αλματάκια με αρκετή δύναμη ώστε να σηκώνονται και τα δύο πόδια από το έδαφος, αλλάξτε το προτεταμένο σας πόδι. (Β) Συνεχίστε, εναλλάσσοντας πόδια με κάθε επανάληψη. (C)

Άσκηση 2



Με πιο μεγάλα βαράκια σε κάθε χέρι ανασηκωθείτε στις μύτες των ποδιών σας και περπατήστε για έτσι για ένα λεπτό. Κάντε μερικά δευτερόλεπτα ξεκούρασης και επαναλάβετε.

Άσκηση 3



Πάρτε πάλι τα πιο ελαφριά βαράκια στα χέρια. Πατήστε επάνω σε step γυμναστικής και με τα δύο πόδια. (Α) Κάντε ένα βήμα προς τα πίσω σε βαθύ κάθισμα με το δεξί πόδι σας καθώς κλίνετε προς τα εμπρός και λυγίστε το αριστερό σας γόνατο όσο μπορείτε. (Β) Επαναλάβετε με το ανάποδο πόδι.

Άσκηση 4



Θα χρειαστείτε ένα πιο μεγάλο βάρος με επαρκή λαβή. Με τα πόδια σας ανοιχτά, κάντε επίκυψη, φέρνοντας το βάρος ανάμεσα σε πίσω από τα πόδια, μέχρι η πλάτη σας να σχηματίσει γωνία 45 μοιρών με το έδαφος. Στη συνέχεια, με τα χέρι τεντωμένα, ανεβάστε με φόρα το βάρος μέχρι το ύψος του στήθους σας και ταυτόχρονα ισιώστε την πλάτη σας (Α). Κάντε μερικές επαναλήψεις με το κάθε χέρι ξεχωριστά, ή, αν το βάρος είναι μεγάλο, χρησιμοποιήστε και τα δύο χέρια να κρατήσετε το βάρος (Β).

Άσκηση 5



Πατώντας σε μία καρέκλα ή σε μία μπάλα γυμναστικής, ανυψώστε τους γοφούς σας ψηλά μέχρι η πλάτη σας να είναι ίσια και να στηρίζεστε μόνο στους ώμους σας (Α). Από αυτήν τη θέση, λυγίστε το ένα σας γόνατο σε γωνία 45 μοιρών ως προς τον κορμό σας (Β). Επαναλάβετε, εναλλάσσοντας πόδι κάθε φορά.

Πηγή: womenshealthmag.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου