Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

«Μάχη» στον ΟΔΔΥ για ένα αυτοκίνητο

«Μάχη» στον ΟΔΔΥ για ένα αυτοκίνητοΓιατί σημειώνεται μεγάλη προσέλευση στις δημοπρασίες


Μεγάλο ενδιαφέρον παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα στις εγκαταστάσεις του ΟΔΔΥ στη Μαγούλα όπου έχουν βγει στο σφυρί δεκάδες αυτοκίνητα και μηχανές σε χαμηλές τιμές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκατοντάδες πολίτες πήγαν για να...
αποκτήσουν ένα αυτοκίνητο σε τιμή που ξεκινούσε ακόμη και από τα 300 ευρώ. Όσο για τις μηχανές, η τιμή εκκίνησης αρχίζει από τα 100 ευρώ.

Ανάμεσα στο οχήματα ήταν μια Rolls Royce του 1970 της οποίας η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 1.500 ευρώ και τελικά πουλήθηκε για 7.200 ευρώ.

Ακόμη πουλήθηκε μια BMW Ζ3 του 2000. Η τιμή εκκίνησης ήταν 2.200 ευρώ και πουλήθηκε προς 5.000 ευρώ.

Στο «σφυρί» βγαίνουν 74 κρατικά αυτοκίνητα και 28 μηχανές τα οποία είτε έχουν κατασχεθεί στα τελωνεία, είτε έχουν αποσυρθεί από δημόσιες υπηρεσίες.

Ο λόγος για τον οποίο παρατηρείται μεγάλο ενδιαφέρον για τις δημοπρασίες είναι ότι τα αυτοκίνητα δίνονται με μεγάλες διευκολύνσεις, ενώ για εφάπαξ πληρωμή υπάρχει έκπτωση 30%.

Πλέον ο ΟΔΔΥ κάνει και διευκολύνσεις στους πλειοδότες,οι οποίοι θα χρειαστεί να καταβάλλουν το 10% του ποσού σε 20 ημέρες στο οποίο θα κλείσει η δημοπρασία και το υπόλοιπο ποσό είτε σε άτοκες δόσεις (72 για τους δημοσίους υπαλλήλους και 24 τριμηνιαίες για τους υπολοίπους), είτε εφάπαξ με έκπτωση 30%.

Πάντως, ο πλειοδότης πρέπει να δώσει επί τόπου ως εγγύηση 300 ευρώ για τα οχήματα και 100 ευρώ για τις μηχανές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου