Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Τι δεν πρέπει να αποκαλύπτετε στη δουλειά

Τι δεν πρέπει να αποκαλύπτετε στη δουλειάΠάρτε παράδειγμα από επιτυχημένους ανθρώπους

Κανείς δεν μπορεί να χτίσει ένα δίκτυο στη δουλειά του αν δε συζητά με τους συναδέλφους. Ωστόσο, αυτή είναι μία περίεργη διαδικασία, επειδή μπορεί κανείς να αποκαλύψει λάθος πράγματα που ενδεχομένως θα έχουν καταστροφικές συνέπειες στην καριέρα του.

Η επιτυχία, σύμφωνα με αυτούς που τα κατάφεραν, είναι να αποκαλύπτετε τα σωστά πράγματα για τον εαυτό σας και αυτό είναι μία μορφή τέχνης.

Εταιρεία έκανε έρευνα σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους και, όπως προκύπτει, οι επιτυχημένοι είναι άνθρωποι με υψηλό δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης.

Διαβάστε τι δε λένε ποτέ οι επιτυχημένοι άνθρωποι:


1. Ότι μισούν τη δουλειά τους

Το τελευταίο πράγμα που θέλει κανείς να ακούσει στη δουλειά είναι κάποιον που γκρινιάζει όλη μέρα για το πόσο τη σιχαίνεται. Πέραν όλων των άλλων, αυτό σας βάζει την ετικέτα του αρνητικού ανθρώπου που δεν αγαπάει την ομαδική εργασία.

2. Ότι θεωρούν κάποιον ανίκανο

Πάντα θα υπάρχουν ανίκανοι σε ένα γραφείο και, συνήθως, σχεδόν όλοι ξέρουν ποιοι είναι. Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να τους βοηθήσετε ούτε να τους απολύσετε, τότε δεν έχετε τίποτα να κερδίσετε με το να διαφημίζετε την ανικανότητά τους.

3. Πόσα λεφτά βγάζουν

Οι γονείς σας μπορεί να θέλουν να ακούν πόσα βγάζετε κάθε μήνα, αλλά στη δουλειά το μόνο πράγμα που προκύπτει από αυτή την πληροφορία είναι άσχημο κλίμα.

4. Τις πολιτικές και θρησκευτικές τους πεποιθήσεις

Οι πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις των ανθρώπων είναι άρρηκτα δεμένες με την προσωπικότητά τους και μπορεί να δημιουργήσουν θέματα στη δουλειά. Για παράδειγμα, η συζήτηση για τα πολιτικά στη δουλειά μπορεί να δημιουργήσει ένταση χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος.

5. Το τι κάνουν στο Facebook

Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται να δει το αφεντικό σας είναι φωτογραφίες σας ενώ πίνετε τεκίλα σε ένα ανοιχτό μπαράκι το καλοκαίρι παρέα με φίλους με μαγιό.

6. Το τι κάνουν στο κρεβάτι τους

Είτε η σεξουαλική σας ζωή είναι πάρα πολύ πλούσια, είτε ανύπαρκτη, αυτή η πληροφορία δεν αφορά κανένα στο γραφείο. Τα σχόλια για τη σεξουαλική ζωή κάνουν συνήθως τους ανθρώπους να αισθάνονται άβολα και, σε κάποιες περιπτώσεις, να αισθάνονται ακόμη και θιγμένοι.

7. Τι πιστεύουν ότι κάποιος άλλος κάνει στο κρεβάτι του

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να λέτε σε κάποιον ότι φαντάζεστε, για παράδειγμα, ότι είναι έτσι ή αλλιώς στο κρεβάτι. Αυτές οι σκέψεις είναι δικές σας και μόνο δικές σας. Δε χρειάζεται να τις μοιραστείτε με κανέναν.

8. Ότι κυνηγούν τη δουλειά κάποιου άλλου

Το να ανακοινώνετε τις φιλοδοξίες σας στη δουλειά σας όταν είναι σε άμεση σύγκρουση με τα συμφέροντα ενός συναδέλφου είναι πάρα πολύ κακή ιδέα. Δημιουργεί άσχημο κλίμα και σε καμία περίπτωση δε βοηθά την πορεία της εταιρείας.

9. Πόσο έξαλλος/η ήσασταν στο πανεπιστήμιο

Το παρελθόν σας λέει πολλά για το ποιος είστε σήμερα. Επειδή κάνατε κάτι αυθόρμητο ή κάτι ανόητο πριν από 20 χρόνια, δε σημαίνει ότι χρειάζεται να το διαφημίζετε σήμερα.

10. Πόσο σας αρέσει να μεθάτε

Το να το πείτε δε θα κάνει τους άλλους να νομίζουν ότι έχετε πλάκα. Αντιθέτως, θα σας θεωρήσουν κατά πάσα πιθανότητα ανεύθυνο, ανώριμο και άνθρωπο με κακή κρίση.

11. Ένα προσβλητικό αστείο

Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να μάθουμε από τις διασημότητες. Τα προσβλητικά αστεία κάνουν τους άλλους να αισθάνονται άσχημα και εσάς να φαίνεστε κακοί άνθρωποι.

12. Ότι ψάχνουν δουλειά

Με το που θα αποκαλύψετε ότι ψάχνετε άλλη δουλειά, κανείς δε θα χάσει το χρόνο του να ασχολείται μαζί σας. Είναι το χειρότερο που μπορείτε να αποκαλύψετε στη δουλειά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου