Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Δημοψήφισμα 2015: Που και πως ψηφίζω

Δημοψήφισμα 2015: Που και πως ψηφίζωΔημοψήφισμα: Η διαδικασία προετοιμασίας για την επόμενη Κυριακή εκτυλίσσεται ομαλά, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τι προβλέπει η ΠΝΠ για το δημοψήφισμα 2015 της Κυριακής 5 Ιουλίου.

Ενημερώνει επίσης ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους και εφόρους, όπως είχαν ορισθεί για τις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου, και με συντετμημένες προθεσμίες.
Δείτε τι προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου:

Mε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αποφασίζεται πως το δημοψήφισμα της Κυριακής θα γίνει θα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους δικαστικούς αντιπροσώπους όπως έγιναν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου!

Κατά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου η διαδικασία πραγματοποιείται αυτοδικαίως στα ίδια εκλογικά τμήματα, με εξαίρεση τα ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και με τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και αναπληρωτές αυτών, που διεξήχθησαν και οι εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Για το διορισμό και την ενημέρωση των διοριζόμενων, δεν απαιτείται εκ νέου έκδοση ή επίδοση απόφασης.

Επίσης, όσον αφορά στις ημερομηνίες, η κυβέρνηση με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου τις... μαζεύει ώστε να προλάβει ο κρατικός μηχανισμός να είναι έτοιμος για να στηθούν οι κάλπες την Κυριακή! Αναφέρει η ΠΝΠ: Ειδικά για το δημοψήφισμα αυτό, οι προβλεπόμενες στην κείμενη νομοθεσία προθεσμίες συντέμνονται ως ακολούθως:

α) η προθεσμία της παραγράφου 2 του άρθρου 10 του νόμου 4023/2011 (Α’ 220) σε μία (1) ημέρα,

β) η προθεσμία της παραγράφου 3 του άρθρου 14 του νόμου 4023/2011 σε μία (1) ημέρα,

γ) οι προθεσμίες της παραγράφου 5 του άρθρου 27 του Π.Δ. 26/2012 (Α’ 57) σε μία (1) ημέρα για τη διαβίβαση των προβλεπόμενων καταστάσεων στον Πρόεδρο Πρωτοδικών και σε μία (1) ημέρα για την έκθεση των καταστάσεων στο κατάστημα του Πρωτοδικείου και την άσκηση της προβλεπόμενης ένστασης,

δ) η προθεσμία της παραγράφου 2 του άρθρου 55 του Π.Δ. 26/2012 σε τρεις (3) ημέρες,

ε) η προθεσμία της παραγράφου 4 του άρθρου 55 του Π.Δ. 26/2012 σε δύο (2) ημέρες,
στστ) η προθεσμία του άρθρου 56 του Π.Δ. 26/2012 σε μία (1) ημέρα και

ζ) οι ανωτέρω προθεσμίες και κάθε άλλη προβλεπόμενη στο νόμο 4023/2011 ή στο Π.Δ. 26/2012, μπορεί να συντέμνεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Με όμοια απόφαση ορίζονται οι διαστάσεις του ψηφοδελτίου και κάθε άλλη λεπτομέρεια της διαδικασίας διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου