Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Λίγα σύννεφα πάνω από τον ουρανό της Χίο σήμερα Δευτέρα 29 Ιουνίου

Ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις σε ποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, περιμένουμε σήμερα Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 31 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 16 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 18 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τη μέγιστη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου να φτάνει τους 30 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Λίγα σύννεφα θα υπάρχουν πάνω από την Χίο σήμερα το πρωί, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
24 έως 30 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 25 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Για αύριο Τρίτη 30/6, παρόμοιες συνθήκες θα επικρατήσουν, με λίγα σύννεφα, με αύξηση της θερμοκρασίας έναν με δύο βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με καθαρό ουρανό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 26 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ. 

Αττική
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά του νομού, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 20 έως 29 βαθμούς κελσίου.


Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές η καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 19 έως 28 βαθμούς κελσίου.

 Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές η καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 16 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές η καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 17 έως 29 βαθμούς κελσίου. Τοπικά στην Ηπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στη Θεσσαλία και τις Σποράδες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές η καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 15 έως 29 βαθμούς κελσίου.


Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 30-06-2015
Καιρός: αρχικά στα βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά νεφώσεις με σποραδικές βροχές η καταιγίδες.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου