Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Νεφώσεις στη Χίο μετά το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 30/6

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και από τις θερμές ώρες της ημέρας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και πιθανόν στα ορεινά της Κρήτης με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα, περιμένουμε σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου 2015. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 28 στη Δυτική Ελλάδα, από 16 έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 18 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αλλά η μέγιστη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα φτάσει στους 30 με 31 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιότερα πελάγη από δυτικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
23 έως 29 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με αρκετές νεφώσεις, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 23 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Για αύριο Τετάρτη 1/7, ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 22 έως 27 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 5 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με συννεφιά, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 25 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ. 

Αττική
Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες στα βόρεια.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ πρόσκαιρα στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 20 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τι απογευματινές ώρες στην Κρήτη.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικούς όμβρους η σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους έντονες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ στη Θράκη.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 17 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους η σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους έντονες στα βόρεια κυρίως τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ στα νότια.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 17 έως 29 βαθμούς κελσίου. Τοπικά στην Ηπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικούς όμβρους η σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά έντονες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 15 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τέταρτη
Καιρός: στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο
Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι η καταιγίδες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου