Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Συντάξεις – Capital control: Εμπλοκή στις πληρωμές για όσους δεν έχουν κάρτα τράπεζας

Συντάξεις – Capital control: Εμπλοκή στις πληρωμές για όσους δεν έχουν κάρτα τράπεζαςΚαι... ξαφνικά ανακάλυψαν ότι δεν είχαν προβλέψει το προφανές, ότι υπάρχουν χιλιάδες συνταξιούχοι στην Ελλάδα που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το capital control.

Το ότι υπάρχουν κλειστές τράπεζες σημαίνει ότι χιλιάδες άνθρωποι δεν μπορούν να πάρουν τη σύνταξη καθώς δεν διαθέτουν κάρτα της τράπεζας ώστε...
να κάνουν ανάληψη ακόμη και εάν η σύνταξή τους έχει καταβληθεί κανονικά.

Χρειάστηκε να περάσουν ώρες μέχρι να αποφασίσουν ότι κάτι πρέπει να γίνει με τους συνταξιούχους αυτούς. Έτσι αποφασίστηκε πως κάποια στιγμή θα ανοίξουν 70 υποκαταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα τα οποία θα εξυπηρετούν κατ' αποκλειστικότητα συνταξιούχους που δεν έχουν κάρτα αναλήψεων και θα τους παρέχουν ολόκληρη τη σύνταξη και όχι μόνο τα 60 ευρώ που προβλέπεται για όλους τους υπόλοιπους.

Ωστόσο το ποια καταστήματα και που θα ανοίξουν ανά την επικράτεια δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν πως οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν κοντά στις τέσσερις το απόγευμα. Με λίγα λόγια όλα δείχνουν ότι τα υποκαταστήματα θα λειτουργήσουν από αύριο για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων χωρίς κάρτα τράπεζας.

Πάντως υπάρχει διαβεβαίωση πως οι συνταξιο΄πυχοι χωρίς κάρτα θα εξυπηρετηθούν και θα λάβουν ολόκληρο το ποσό της σύνταξής τους, ενώ η καθυστέρηση φαίνεται πως έχει να κάνει με τον σχεδιασμό για το ποια υποκαταστήματα θα ανοίξουν, πως θα εφοδιαστούν με χρήματα και φυσικά πως θα διασφαλιστεί η ασφάλεια υπαλλήλων και πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου