Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Capital controls: Πληροφορίες για όριο αναλήψεων 50-60€ την ημέρα - Κλειστές από αύριο και μέχρι τη Δευτέρα 6/7 οι τράπεζες - Ατέλειωτες ουρές στα ΑΤΜ

- Συνεχίζεται η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
- Από την... πίσω πόρτα έφυγαν Λαφαζάνης, Κατρούγκαλος και Καμμένος
- Κλειστές τράπεζες από αύριο και για έξι εργάσιμες και capital controls
- Mega: Πληροφορίες πως το όριο των αναλήψεων θα είναι 50 με 60 ευρώ
- Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον αύριο δεν θα γίνονται αναλήψεις ούτε από τα ΑΤΜ
- Διάγγελμα Τσίπρα: Οι καταθέσεις και οι συντάξεις είναι διασφαλισμένες
- Κλειστό αύριο και το Χρηματιστήριο!
- Ψυχραιμία συνέστησε η πρόεδρος της ΕτΕ, Λούκα Κατσέλη
- Πέφτει το ευρώ

Μετά την επιβολή των capital controls και την πρόταση του Συμβούλιου Συστημικής Σταθερότητας να κλείσουν οι τράπεζες για έξι εργάσιμες, δηλαδή μέχρι τη...
Δευτέρα 6 Ιουλίου, την επομένη του δημοψηφίσματος, ήρθε ένα ακόμη σοκ: οι πληροφορίες που μετέδωσε το Mega πως το όριο αναλήψεων θα είναι 50 ή 60 ευρώ την ημέρα!

Ωστόσο, δεν έχει ακόμη ληφθεί καμία οριστική απόφαση. Αυτή θα την πάρει η Τράπεζα της Ελλάδος, σε συνεργασία και συμφωνία με τις τράπεζες. Οι ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες μέρες.

Εκτός από τις τράπεζες, που δεν θα ανοίξουν αύριο και τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Δευτέρα, αύριο δεν θα λειτουργήσει ούτε το Χρηματιστήριο.

Όπως από το απόγευμα της Παρασκευής και χθες, έτσι και σήμερα στα ATM των τραπεζών σε όλη την Ελλάδα παρατηρούνται ουρές, με τους πολίτες να σπεύδουν να "σηκώσουν" όσα χρήματα μπορούν.

Μετά την ανακοίνωση πως το Συμβούλιο Συστημικής Σταθερότητας πρότεινε στο υπουργικό συμβούλιο το κλείσιμο των τραπεζών για μια εβδομάδας και capital controls, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με μια δήλωση επιχείρησε να ηρεμήσει τους πολίτες. Τόνισε πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την καταβολή μισθών και συντάξεων, πως οι καταθέσεις και τα χρήματα είναι διασφαλισμένα και συνέστησε ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η απόφαση της ΕΚΤ να μην αυξήσει τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, ανάγκασε τη Τράπεζα της Ελλάδας να εισηγηθεί την ενεργοποίηση μέτρων τραπεζικής αργίας και περιορισμού στις τραπεζικές αναλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου