Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Αύριο Τετάρτη 22 Ιουλίου, ο εορτασμός της χάρης της Αγ. Μαρκέλλας

Αύριο Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016 γιορτάζει η χάρη της Αγίας Μαρκέλλας, της προστάτιδα της Χίου και ειδικότερα της Βορειοδυτικής πλευράς του νησιού, της περιοχής της Αμανής και του χωριού από το οποίο κατάγετο η Αγία, της Βολισσού. 

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Πληθος πιστών θα βρεθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στο προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας, που βρίσκεται 47 χιλιόμετρα από την πόλη της Χίου και 5 χιλιόμετρα από τον κοντινότερο οικισμό, αυτόν της Βολισσού. 

Αύριο Παρασκευή, λόγω του εορτασμού της...
Αγίας Μαρκέλλας, υπάρχει γενική αργία στο νησί της Χίου.  Λόγω  της μεγάλης κίνησης που θα έχει ο επαρχιακός δρόμος Χίου-Βολισσού, η Τροχαία έχει λάβει αυξημένα μέτρα επιτήρησης, στα οποία λαμβάνουν μέρος περίπου 40 άτομα.

Όπως έχει ανακοινωθεί από το Αίπος και πάνω, δε θα περάσει κανένα μηχανάκι, οι αναβάτες του οποίου δε θα φοράνε προστατευτικό κράνος. 

Επίσης, έχει επισημανθεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, ότι για όσους επιλέξουν να ανέβουν με τα πόδια από την πόλη της Χίου, μέχρι το προσκύνημα της Αγ. Μαρκέλλας:
  •  Να κινούνται στο άκρο της οδού, σε μονό στοίχο και αντίθετα προς την κατεύθυνση των οχημάτων.
  •  Κατά την μετακίνησή τους τις νυχτερινές ώρες, να έχουν μαζί τους φακό και να φέρουν ρούχα ανοιχτόχρωμα ή με αντανακλαστικά στοιχεία.
Στην ίδια ανανκοίνωση τονίζεται ότι η κίνηση των οχημάτων στην παραλία Λευκάθια, θα γίνεται με κατεύθυνση από Λημνιά προς Λήμνο (μονόδρομος).

Βέβαια, αξίζει να τονίσουμε ότι η κίνηση μέχρι σήμερα Πέμπτη 21 Ιουλίου το απόγευμα, ήταν πολύ υποτονική σε σχέση μ' αλλες χρονιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου