Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Τρώτε πικάντικα για να ζείτε περισσότερο

ΤΣΙΛΙΤι δείχνει νέα μελέτη για τη συστηματική κατανάλωση πικάντικων φαγητών
Νέα μελέτη δείχνει πως η συστηματική κατανάλωση πικάντικων φαγητών, σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου ή θανάτου από ορισμένα νοσήματα, όπως ο καρκίνος, η ισχαιμική καρδιοπάθεια και οι αναπνευστικές παθήσεις.
 
Για τους σκοπούς της μελέτης, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό...
British Medical Journal, χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα από σχεδόν 500.000 εθελοντές, ηλικίας 30-79 ετών, οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια σχετικά με το ιατρικό ιστορικό και τις διατροφικές τους συνήθειες. Στη συνέχεια, οι ερευνητές παρακολούθησαν τους συμμετέχοντες για διάστημα 7,2 ετών κατά μέσο όρο.

Συνολικά, βρέθηκε πως οι εθελοντές που κατανάλωναν πικάντικο φαγητό 1 με 2 φορές την εβδομάδα είχαν 10% χαμηλότερη πιθανότητα θανάτου στο διάστημα διεξαγωγής της μελέτης, συγκριτικά με όσους επέλεγαν να καταναλώσουν πικάντικο φαγητό λιγότερο από 1 φορά την εβδομάδα.

Επιπλέον, υψηλότερη συχνότητα κατανάλωσης, δηλαδή 3 ή περισσότερες φορές την εβδομάδα, φάνηκε να συνδέεται με μείωση της πιθανότητας θανάτου κατά 14%. Τέλος, η συχνή κατανάλωση πικάντικου φαγητού σχετίστηκε με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο, ισχαιμική καρδιοπάθεια και αναπνευστικά νοσήματα, και ειδικότερα μεταξύ των γυναικών.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, αν και ο σχεδιασμός της μελέτης δε μπορεί να οδηγήσει σε εξαγωγή οριστικών συμπερασμάτων, εν τούτοις περαιτέρω διερεύνηση ενδεχομένως να συμβάλλει στη δημιουργία νέων διατροφικών συστάσεων ή την ανάπτυξη λειτουργικών τροφίμων.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου