Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Τα πιο εντυπωσιακά τροχόσπιτα

van1Η απόλυτη χλιδή στους τέσσερις τροχούς
Αρκετά διαδεδομένες είναι και στη χώρα μας οι διακοπές με τροχόσπιτο, ωστόσο η σκέψη μας πάει συνήθως στο κάμπινγκ και πολλοί τις έχουν συνδυάζει με έναν πιο οικονομικό τρόπο αποδράσεων.
 
Η επαφή με τη φύση και η απόλυτη ελευθερία των ταξιδιωτών να κανονίσουν ακόμα και τελευταία στιγμή τις διακοπές τους είναι...
τα βασικά πλεονεκτήματα αυτών των διακοπών αφού τροχόσπιτα και αυτοκινούμενα στεγάζουν τους ταξιδιώτες ακόμα κι εκεί που δεν υπάρχουν τουριστικές υποδομές.

Για κάθε αυτοκινούμενο θεωρείται δεδομένο το μπάνιο, ένα μικρό τραπέζι και το κρεβάτι, ωστόσο υπάρχουν και άλλα τροχόσπιτα που θυμίζουν περισσότερο επαύλεις και έχουν περισσότερες παροχές ακόμα και από ένα μικρό διαμέρισμα.

Τα παλάτια αυτά δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις υπερπολυτελείς σουίτες πεντάστερων ξενοδοχείων, αφού τα χλιδάτα σαλόνια, οι πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες, τα δίπορτα ψυγεία και οι… θέσεις πάρκινγκ κερδίζουν όλο και περισσότερους ζάμπλουτους λάτρεις των road trips.

Vantate Platinum plus με θέση για το… αυτοκίνητο

van3 van1 van2
Τα μαρμάρινα σκαλιά που οδηγούν στην καμπίνα του Vantare Platinum Plus και τα γλυπτά που περιβάλλονται από κρυστάλλους Swarovski είναι λίγα από τα ακριβά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την διακόσμηση του τροχόσπιτου. Στην κρεβατοκάμαρα υπάρχει ένα υπέρδιπλο κρεβάτι καθώς και μια plasma τηλεόραση που… βγαίνει από το πάτωμα!
Αυτό που κάνει όμως το Vantate Platinum plus των 2,5 εκατ. δολαρίων να ξεχωρίζει είναι η θέση για πάρκινγκ στο πάτωμα της… αυτοκινούμενης βίλας!

2015 Prevost H3-45 VIP

prev6 prev1 prev2 prev3 prev4 prev5
Η εταιρεία δημιουργίας πολυτελών αυτοκινούμενων Prevost έκανε μια δυναμική κίνηση στο χώρο με το H3-45 VIP που έχει ύψος περίπου στα 3,5 μέτρα. Πρόκειται για το πιο ευρύχωρο μοντέλο της εταιρείας -εξοπλισμένο με δερμάτινο καναπέ και πολυθρόνες- που έχει τον τίτλο του πιο ψηλού τροχόσπιτου στην αγορά. Ξεχωρίζει για την πανοραμική θέα απαράμιλλης ομορφιάς που παρέχει σε οδηγό και επιβάτες.

2015 Foretravel IH-45

for6 for1 for2 for3 for4
Την μοντέρνα σχεδίαση με την άνεση θέλησε να συνδυάσει η Foretravel -η οποία φτιάχνει τροχόσπιτα από το 1967- στο πολυτελές IH-45. Το εν λόγω αυτοκινούμενο ξεχωρίζει για το καινοτόμο design, με τρανό παράδειγμα το σασί Travel Ride, το οποίο μιμείται την κατασκευή ενός αεροπλάνου, αφού το πάτωμα, οι τοίχοι και η οροφή απορροφούν τους κραδασμούς και μειώνουν το θόρυβο.
Άλλα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει είναι η γεννήτρια των 20.000 kw, τα τέσσερα aircondition στην οροφή, τα δύο πλυντήρια ρούχων και η θέση του οδηγού που θυμίζει πιλοτήριο αεροπλάνου. Όλα τα παραπάνω εκτοξεύουν την τιμή του στα 1.300.000 δολάρια.

2016 Monaco Dynasty

monaco
dyn1 dyn2 dyn3 dyn4 dyn5
Πολυτελή διαμονή στον αυτοκινητόδρομο υπόσχεται το νέο, άνετο και υπερπολυτελές Dynasty της Monaco. Διαθέτει μια 40άρα LED στο υπνοδωμάτιο και μια 48 ιντσών στο σαλόνι , όπου βρίσκεται και η κουζίνα και ένα μικρό wc. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν διαθέτει ευρύχωρο μπάνιο, το οποίο είναι εξοπλισμένο με ντουζιέρα, τουαλέτα και πλυντήριο ρούχων.

Caravisio caravan

car5 car1 car2 car3 car4
Πιο πολύ με γιοτ μοιάζει το  αυτοκινούμενο concept «Caravisio» το οποίο δεν είναι μεν τόσο μεγάλο όσο τα προηγούμενα αλλά είναι εξίσου πολυτελές και εντυπωσιακό.
Η υπερσύγχρονη τροχοβίλα κατασκευάστηκε από τη γερμανική εταιρία Knaus Tabbert. Όλες οι ρυθμίσεις του, από τον φωτισμό μέχρι την ψύξη και τη θέρμανση, γίνονται μέσω τηλεκοντρόλ το οποίο ξεκλειδώνει όταν «διαβάσει» το δαχτυλικό αποτύπωμα του οδηγού.

2016 Entegra Coach Cornerstone

ent7 ent1 ent2 ent3
ent4 ent5 ent6
Καινούριο πανέμορφο «θηρίο» ετοιμάζει και η Entegra Coach για το 2016, το οποίο διαθέτει μέχρι και ενεργειακό τζάκι με τεχνολογία LED. Το «καμάρι» 600 ίππων της Entegra Coach, Cornerstone έχει παράθυρα που ελέγχονται από ένα καινοτόμο σύστημα με iPad, ενώ διαθέτει μια Samsung 4K SmartTV 50 ιντσών και WiFi.

Οι παροχές του Cornerstone είναι αναρίθμητες και ο επίδοξος αγοραστής θα πρέπει να δαπανήσει πάνω 500.000 ευρώ για να το κάνει δικό του.

Marchi Mobile eleMMent Palazzo

men6 men1 men2 men3 men4 men5
Αδιαμφισβήτητα ο βασιλιάς των πολυτελών τροχόσπιτων είναι το eleMMent Palazzo με μεγάλες ποσότητες μαρμάρου, χρυσού και περιττής πολυτέλειας. Με την τιμή του να φτάνει στα 3 εκατ ευρώ φυσικά απευθύνεται σε σαουδάραβες εμίρηδες που θέλουν να πάρουν μαζί στο δρόμο το παλάτι τους.
Με σχεδιαστικές επιρροές από την αεροπλοΐα και τη σχεδίαση σκαφών το Elemment Palazzo διαθέτει μία κεντρική κρεβατοκάμαρα με ενσωματωμένο μπάνιο, σαλόνι, κουζίνα, ταράτσα, εξωτερικό τζάκι-Barbecue, τραπεζαρία και εσωτερική σκάλα.

CR-1 Carbon

carb1 carb2 carb3 carb4

Η Global Caravan Technologies κατασκεύασε το CR-1 Carbon σχεδόν εξολοκλήρου από ανθρακονήματα, προκειμένου να ζυγίζει λιγότερο από 3 τόνους και να μπορεί να ρυμουλκηθεί από πολλά αγροτικά.

Πέρα από το υλικό κατασκευής η εταιρεία έβαλε βαθειά το χέρι στην τσέπη και για τα υπόλοιπα μέρη της τροχοβίλας όπως για τα χειροποίητα φιμέ κρύσταλλα με τον χρωματισμό που αλλάζει επίπεδο διαφάνειας με το πάτημα ενός κουμπιού. Φυσικά οι περισσότερες λειτουργίες του CR-1 ελέγχονται μέσω ταμπλέτας ή κινητού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου